2-2
12 mei, 00:00
PSV A1 logo
NEC/FC Oss A1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Vandaag de finale van de competitie. Een lange competitie met bekerwedstrijden en niet te vergeten de geweldige ervaring van de NextGen Series. Vandaag komt NEC op bezoek en voor hen is het zeer zeker een finale want zij kunnen nog alle kanten op, afhankelijk van het resultaat. Degraderen tot definitieve handhaving is voor NEC mogelijk. Het begin is hoopvol, vooral voor PSV. Over de linkerkant weet Moussa Sanoh regelmatig veel gevaar te stichten met zijn snelheid (dit moet NEC toch weten) en wij krijgen dan ook de eerste kansjes. Na 15 minuten treft Moussa de lat maar nog geen goal. Van NEC is tot nu toe nog weinig gevaar gekomen. Na een klein half uur neemt Tufan Özbozkurt een corner en daaruit weet Ruben Bentancourt te scoren.
  Vier minuten later laat Ruben opnieuw zien waarom hij is gescout want na goed doorzetten van Jordy de Wijs weet hij voor de tweede keer het net te vinden. Dit is waarschijnlijk het moment voor NEC om alle schroom te laten vallen en om alles of niets te gaan spelen. Want een nederlaag is definitief het einde in de eredivisie. De trainer (van NEC natuurlijk) wil één op één gaan spelen maar wacht toch eerst nog even af of de ruststand zo blijft.
  En dan is daar de 44ste minuut, De speler van NEC wordt geen strobreed in de weg gelegd en de stand bij de rust is 2–1.
  Na de rust heeft NEC wat meer aandeel in het spel en met snelle uitvallen zijn ze toch regelmatig gevaarlijk. In de 78ste minuut is een snelle uitbraak van NEC gevaarlijk en de 2–2 staat op het bord. De stand blijft 2–2. Met de andere uitslag van vandaag wil dit zeggen dat NEC een beslissingswedstrijd moet spelen om rechtstreekse degradatie te voorkomen; dit tot groot verdriet van hun buitenspeler. Voor ons betekent dit dat we ondanks het gewonnen punt toch een plaats zakken op de ranglijst. Zo sluiten we een toch wel ietwat teleurstellend seizoen af met een zesde plaats. Op naar een nieuw seizoen met weer een nieuwe trainer. Trainer Libregts bedankt voor het afgelopen seizoen en veel succes bij de nieuwe uitdaging en nieuwe club. Maar eerst nog een tripje naar Groningen om daar het seizoen definitief goed af te sluiten in het Pinksterweekend en hopelijk weet iedereen dan ook waar hij volgend seizoen is ingedeeld.
  Tot dan of tot volgend seizoen.


  Opstelling: Eric Verstappen, Dennis Dengering, Burak Kardes, Jordy de Wijs, Tufan Özbozkurt, Thomas Horsten, Moussa Sanoh (60 Geraldo Alberto), Farshad Noor, Ruben Bentancourt (60 Anthony van den Hurk), Mohamed Rayhi (60 Alexander Jakobsen), Elvio van Overbeek( 75 Albian Muzaqi).