12 mei, 00:00
DVS E1 logo
PSV E2 logo

Deze wedstrijd werd op 14 februari afgelast.
    Het als derde geplaatste DVS had op de site van PSV E2 felicitaties voor het kampioenschap geplaatst én aangekondigd alles in het werk te stellen om ons vandaag van die 250ste goal af te houden. Ze voegden de daad bij het woord; het werd een wedstrijd van DVS tegenstand en door PSV gemiste kansen. Aan inzet, techniek, combinatievoetbal en soloacties ontbrak het niet bij onze jongens, maar de bal wilde er niet makkelijk in. Dit kwam enerzijds door onzorgvuldig spel, vooral in de eerste helft, maar zeker ook door de onophoudelijke inspanning van de DVS veldspelers én de keeper. Het bescheiden DVS feestje na afloop in de kantine was dan ook dubbel en dwars verdiend.
    Nadat elke speler van het sportieve DVS een geel bosje kampioensrozen in ontvangst had genomen, en dit in de waterzak had geplaatst, startte de wedstrijd. Het trio Jordan, Robin en Ruud trad meerdere malen vervaarlijk op en het duurde ongeveer vijf minuten totdat het eerste doelpunt viel. Robin gaf een breedtepass op de vrijlopende Ruud, die de bal behendig binnenschoot. Zo, nog zes doelpunten, was de gangbare gedachte. Even kwam zelfs het idee op om de aangenaam zittende overdekte tribune te verlaten om aan de DVS goal positie te nemen, zodat we de doelpunten van dichter bij mee zouden maken.
    Maar het liep anders. Kort voor de rust viel pas het tweede doelpunt. Robin werd vrijgespeeld en schoot met links laag en hard binnen. In de tussentijd was er gevaar voor beide goals. Ook onze verdediging wist daar wel raad mee en herhaaldelijk applaudisseerden wij voor mooie verdedigingsacties van Armando, Lars J. en Lars D. De mooiste verdedigingsactie was van Pepijn. Hij stopte een sterk afstandsschot met de voet, om meteen daarna een kopbal met de hand over te tikken en de hierop volgende corner keurig te vangen. Klasse!
    De aanvallers Ruud, Cody en Robin lieten zich ook niet onbetuigd. Mochten ze met prima aanvalswerk de verdediging voorbij zijn, dan was daar altijd de keeper nog. Het vloeiende combi Cody en Jordan dat anders zo succesvol is, stuitte op hetzelfde probleem. Lars J. en Lars D. hadden het te druk met verdedigen om de aanval te ondersteunen. Armando deed een verwoedde poging met zijn befaamde afstandsschot, maar de bal werd geweerd door een verdediger. Uiteindelijk was de combi Ruud en Cody wel succesvol. Ruud werkte de voorzet perfect binnen; het 246ste doelpunt.
    DVS had intussen de paal geraakt, Lars J. had de bal van de lijn gehaald en Lars D. voorkwam een doorbraak door de bal keurig te onderscheppen. In de laatste minuten gaven onze jongens nog even extra gas, Jordan stond oog in oog met de keeper en Cody schoot over en naast. Het mocht niet baten, het bleef 0-3.
    Complimenten aan DVS voor hun tomeloze, sportieve inzet in deze wedstrijd. Acht pluimen voor de spelers van E2 en een pluim voor trainer Twan Scheepers (en zijn begeleiders) die er niet alleen een goed voetballend team van heeft gemaakt, maar ook een hechte, sterke groep jongens die bereid zijn met én voor elkaar te gaan.