7-1
12 april, 00:00
Roda JC U11 logo
PSV E1 logo

Aanvankelijk was het een gelijk opgaand duel. Na 5 minuten viel de bal goed uit de kluts bij een aanvaller van Roda die vanuit een moeilijke hoek knap via de binnenkant paal raak binnen schoot 1-0. Een paar minuten later werd een aanval van Roda afgeslagen. Toch kon de bal nog terug gelegd worden bij de spits van Roda die snoeihard kon afdrukken 2-0. Nog geen minuut later deed PSV wat terug. Nassim gaf een fraaie dieptepass en Sven dook op tussen de laatste man en de keeper van Roda. Uit deze actie kon Sven de bal eenvoudig in het doel schuiven 2-1. Deze stand bleef geruime tijd staan en er waren goede mogelijkheden voor beide ploegen om tot scoren te komen.

Na een klein half uurtje wist Roda dan toch te scoren. Uit een goede combinatie werd een uitgespeelde mogelijkheid goed binnen geschoten 3-1. Kort voor het eind van het tweede blok werd onnodig balverlies geleden op het middenveld na een inspeelfout. Een aanvaller van Roda ging alleen op onze keeper af en wist met een geplaatst schot de bal binnen te schieten 4-1.

In de eerste minuten van het derde blok waren er drie kansen voor PSV om tot scoren te komen. Helaas werden deze kansen niet benut. In de laatste 10 minuten sloeg de vermoeidheid toe bij PSV en was alleen Roda nog aan het voetballen dat nog drie keer tot scoren zou komen. Het werd 5-1 na een domme inspeelfout van PSV. Uit een uitgespeelde mogelijkheid werd het 6-1 en de eindstand werd kort voor het eindsignaal bepaald uit een fraaie solo 7-1.

PSV heeft vandaag twee blokken goed voetbal laten zien tegen een fysiek sterkere tegenstander. In het laatste blok sloeg de vermoeidheid toe en kwamen we niet onder de druk van de tegenstander uit. Verder hadden we wat meer moeten scoren uit onze eigen kansen. Wel alle complimenten voor jullie inzet.

Giovanni Prinsen, Matteo Dams, Jesper Uneken, Chahid El Allachi, Luc Netten, Livano Comenencia, Sven Simons, Seb Loeffen, Joey van Casand en Nassim Achenteh.