12 april, 00:00
PSV B2 logo
ADO Den Haag O16 logo

Onder leiding van subcoach Art Langeler die de afwezige Kristof Aelbrecht verving speelde de B2 zaterdag op de Herdgang tegen ADO Den Haag. De gasten wonnen op vrij eenvoudige wijze van een zeer matig PSV, dat een voorbeeld kon nemen aan de inzet en beleving van de Hagenaars.

PSV keek al na ruim 10 minuten tegen een achterstand aan na een curieus moment waarbij Mike van de Meulenhof de bal wegtrapte en daarbij een medespeler raakte, waardoor die voor de voeten kwam van een ADO-speler die zich niet bedacht en de bal over de voor zijn goal staande keeper liftte. Grote kansen leverde de eerste helft voor beide teams verder niet op.

Hoewel PSV er ondanks de aanwijzingen van de trainer in de rust niet in slaagde om in de tweede helft de matheid van zich af te gooien, werd de ploeg nu wel een aantal keren gevaarlijk. Net na rust bereikte Kaan Tanriver met een prima diepe pass Lennerd Daneels die de bal tussen een paar verdedigers op pikte, zich vrij kapte en goed inschoot. De Haagse keeper voorkwam echter de gelijkmaker. Dezelfde Lennerd was in de 65e minuut nog een keer dicht bij een doelpunt, toen hij een vrije trap van 25 meter afstand direct op de goal schoot maar de bal rakelings naast zag gaan en in het zijnet zag belanden. 5 minuten voor tijd was het echter ADO dat een van de weinige kansen in de tweede helft wist te verzilveren vanuit een counter, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Invaller Juul Respen was een paar minuten voor tijd nog dicht bij de 1-2 met een fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied maar zijn schot belandde op paal.

Een mager optreden van de B2, dat volgende week uit tegen Roda JC speelt.

Mike van de Meulenhof; Bram Zwanen - Kaan Tanriver - Nick de Louw - Roel van Linschoten; Jaëll Hattu (©) (’63 Colin Bruisten) - Roy Gielen - Lennerd Daneels (’68 Roel Cornelissen) - Elmo Hertogh - Joey Konings - Karim Bannani (’46 Juul Respen).

Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens.