0-2
12 januari, 14:00
PSV O19 logo
Feyenoord JO19 logo

Zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma van de kampioenspoule. En het is meteen een topduel, de Rotterdammers van Feyenoord komen op bezoek.

Beide teams beginnen een beetje aftastend. De eerste mogelijkheid was voor PSV, in de zevende minuut was het Chukwunonso Madueke die met een goede actie naar binnen kwam en Oliver Horvath aanspeelde. De Hongaar schoot de bal uit een moeilijke positie op goal, maar recht in de handen van de keeper. De eerste vijftien minuten ging het gelijk op. Daarna werd PSV O19 toch wat sterker. Dat resulteerde pas in de 38e minuut in een grote kans voor Mathias Kjolo. Na een mooie pass in de diepte kwam hij oog in oog te staan met de keeper, maar jammer genoeg kwam de doelman als winnaar uit de strijd. In blessuretijd was het Damian Timan die vanaf de middenlijn opstoomde en vanaf de rand van de zestienmeter verwoestend uithaalde, maar zijn schot werd gekeerd door de Feyenoord goalie. In de rebound schoot Horvath de bal binnen, maar helaas stond hij net buitenspel. Dus gingen we rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon met een kleine mogelijkheid voor Horvath, die weer de keeper op zijn pad tegenkwam. Hierna was trainer Ruud van Nistelrooy genoodzaakt om wat wissels toe te passen. Feyenoord leek hierdoor iets beter in de wedstrijd te komen. Het zijn dan ook de Rotterdammers die in de 67e minuut op 0-1 kwamen via een eigen goal van Dennis Vos. Toen Feyenoord in de 78e minuut zelfs op 0-2 kwam, was de wedstrijd gespeeld. PSV was niet bij machten om de wedstrijd nog te doen kantelen. En zo gingen de drie punten naar Rotterdam.

PSV O19 speelt zaterdag 19 januari om 14.30 uur in Arnhem  tegen Vitesse.

Van Dorp, Kuisch, Kreekels, Zeegers (58/Bora Deyonge ), Vos (82/Matuta), Timan, Madueke, Schutter (65/Melis), Horvath, Kjolo (76/Antonisse), Thomas.