2x
    Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

Het verslag

Uiteraard wenst PSV O15 alle volgers en lezers een prachtig 2019! De O15 startte dit weekend met de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. Ten opzichte van de plaatsingsronde zijn Volendam en ADO Den Haag niet meer aanwezig. Daarvoor zijn sc Heerenveen en FC Twente in de plaats gekomen. De tegenstander van vandaag was FC Utrecht, en daar had PSV het in de plaatsingsronde tweemaal ontzettend lastig mee. Thuis bleef het op 2-2 steken, uit werd met 3-2 verloren. Zou drie keer ook in dit geval scheepsrecht zijn?

De start was niet om over naar huis te schrijven. Eerst verloor de thuisploeg al binnen twee minuten Sven Simons die zich (bleek achteraf) met een armbreuk moest laten vervangen en daar bovenop liep het een minuut later al tegen een achterstand op. Het team worstelde met zichzelf en had alle geluk dat Utrecht de voorsprong niet verder uitbouwde voor rust.

Na rust leek de wedstrijd iets meer in balans. PSV bleef het lastig houden met de snelle Utrechtse voorwaartsen en had veel moeite een opening in de Utrechtse defensie te vinden. Enigszins verrassend kwam de thuisploeg in de 50e minuut langszij. Isaac Babadi wist met een verfijnd passje Iggy Houben te bereiken die na een korte draai de bal vervolgens via binnenkant paal binnenschoot: 1-1. Lang kon de ploeg niet genieten van de gelijke stand, want in de 58e minuut benutte Utrecht optimaal van zijn snelheid voorin en kwam weer op voorsprong. Wederom moest PSV een achterstand goed maken. En met inmiddels vier O14-spelers tegen een fysiek sterk Utrecht was dat een uitdaging. Het team gaf zich gelukkig niet gewonnen en na een bijzonder creatieve bal van Isaac belandde de bal op de stip zo'n vijf minuten voor tijd. Isaac probeerde met een wippertje spits Jason van Duiven aan te spelen en in een bos van spelers kreeg één van de Utrecht verdedigers de bal tegen de hand. Iggy wist wel raad met dit buitenkansje en schoot onberispelijk de 2-2 binnen. Daar bleef het uiteindelijk bij. PSV wist daarmee ook zijn derde wedstrijd tegen Utrecht niet te winnen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Sven, namens het hele team en staf: beterschap, goed herstel en we hopen je snel weer op het veld te zien!