3-0
11 april, 00:00
PSV C2 logo
Feyenoord C2 logo

PSV C2 heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord C2 gerevancheerd voor de eerder in de najaarscompetitie in Rotterdam geleden nederlaag. Een onherkenbaar Feyenoord C2 had weinig in te brengen tegen een goed spelend PSV C2 en werd op een 3-0 nederlaag getracteerd.

PSV C2 opende sterk en er werden direct via ‘gastspeler’ Mohammed Rayhi (Moohtje) een aantal kansen gecreëerd, die vooralsnog niet tot doelpunten werden gepromoveerd. Feyenoord C2 werd van het kastje naar de muur gestuurd en na vijftien minuten spelen brak Jorrit Hendrix door de verdediging van Feyenoord C2. Zijn schot werd nog knap gekeerd door de uitstekende keeper van Feyenoord C2, maar in de rebound wist Rai VLoet de bal (en zijn tegenstander) in het doel te deponeren (1-0). Vijf minuten na de openingstreffer stond het al 2-0 toen Moohtje zijn tegenstander wederom zijn hielen liet zien en een goede voorzet afleverde, die door de goed meegelopen en geheel vrijgelaten Rai Vloet bij de tweede paal onhoudbaar werd ingeschoten. Wat een weelde! PSV C2 bleef de bovenliggende partij en het was dankzij goed keeperswerk aan de kant van Feyenoord dat er tot de rust niet meer door PSV C2 werd gescoord.

Vanaf de aftrap van de tweede helft bracht Feyenoord trainer Gaston Taument (ex-Feyenoord 1 en ex-Nederlands XI-tal) twee verse krachten in het veld, maar veel winst leverde dit de Rotterdammers niet op. PSV C2 bleef in deze wedstrijd de beduidend sterkere partij en Feyenoord C2 had geluk toen Endy Opoku Bernadina in de veertigste minuut de binnenkant van de paal teisterde. In de vijfenveertigste minuut besliste PSV C2 de wedstrijd, toen Jorrit Hendrix een niet te missen kans bood aan Endy Opoku Bernadina (3-0). Feyenoord leek hierna twee keer te scoren, maar Jeroen Meurs wist beide keren op fantastische wijze redding te brengen, waarbij hij zich na de tweede save uit de kruising geblesseerd moest laten vervangen door Daan (‘aanname’) Bollen, die op zijn beurt de ‘nul’ wist te handhaven. Aan de andere kant verzuimde PSV C2 verder weg te lopen van Feyenoord C2, waarbij vooral de knal tegen de onderkant van de lat van Endy Opoku Bernadina een beter lot had verdiend.

Rest nog te vermelden dat ook de Feyenoord goalie geblesseerd het veld moest verlaten, waarna PSV C2 freewheelend de wedstrijd uitspeelde. Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg heeft PSV C2 de kansen in eigen hand om de voorjaarscompetitie in de top drie af te sluiten!