2-1
11 februari, 00:00
ADO Den Haag O14 logo

PSV begon scherp aan de wedstrijd en dit leverde al direct de voorsprong op. Joost won het duel en dribbelde vervolgens het strafschopgebied binnen. Een ADO-verdediger maakte een overtreding op Joost en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd door Joost benut, 1-0. Vrijwel direct vanaf de aftrap hadden de bezoekers al de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Voor een leeg doel werd de bal net naast geschoten. Dit gaf ADO vertrouwen en de bezoekers lieten PSV niet meer in hun spel komen. In de 10e minuut was ADO wederom dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van ruim 25 meter kwam hard en laag op doel. Robin redde echter knap. Het spel van PSV werd gaandeweg de eerste helft alleen maar slechter. Er werden verkeerde keuzes gemaakt waardoor het van PSV-zijde een rommelige wedstrijd werd. ADO daarentegen voetbalde met passie en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook in de 27e minuut. Een vrije trap van PSV werd gevangen door de keeper van ADO. Met een snelle uittrap bereikte hij de spits van ADO die in de verre hoek de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Dit was ook de ruststand.

PSV begon de tweede helft scherp en dat leverde in de eerste vijf minuten al twee goede kansen op om te scoren. Beide kansen werden net naast geschoten. PSV hield ADO onder druk en bleef dreigend. In de 45e minuut had PSV weer een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een mooie combinatie werd de bal wederom net naast geschoten. PSV bleef zoeken naar een doelpunt en PSV was in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. ADO kwam er nauwelijks aan te pas en de enige mogelijkheid om te scoren voor de bezoekers was uit een spelhervatting. Gevaarlijk werden de bezoekers in de tweede helft echter niet meer. PSV kreeg wel kansen maar kwam echter niet tot scoren. Juist op het moment dat niemand meer in een overwinning voor PSV geloofde, kwam PSV toch op voorsprong. Joost gaf ver in blessuretijd een diepe bal op Ian. Ian kwam daardoor vrij voor de keeper en schoot de 2-1 binnen. Door dit doelpunt bleven de drie punten toch in Eindhoven.

PSV speelde in de eerste helft niet goed. In de tweede helft was PSV veruit de bovenliggende partij zodat PSV uiteindelijk verdiend heeft gewonnen.

Verhoeven (Strijbosch), Cox, Lonwijk, De Schutter, Matuta La Nkenda Nosa, Tielemans, Clabbers (Van der Burgt), Verschut (Doudah), Antonisse, Nassoh (Maatsen), J. Munsters ( N. Munsters).