11 januari, 00:00
PSV F2 logo
Margriet E3 logo

Vandaag een thuiswedstrijd, de eerste na de winterstop, in het nieuwe jaar voor de F2. Een oefenwedstrijd tegen Margriet E3.

We starten met 8 spelers tegen Margriet E3, de anderen waren richting Breda voor een indoor toernooi. Na het omkleden, doelen klaar zetten en een warming up waren we klaar om 09.30 uur te starten voor 3x een periode van 20 minuten.
    In het eerste gedeelte van de wedstrijd ging het gelijk op tussen beide teams, wat ook bij beide teams wat kleine kansjes gaf. Na een minuut of 5 komen we na een goede aanval, actie Rayan/ voorzet Mathijs op 1-0 via Reda.
    Halverwege het 1e gedeelte komen we op 2-0 via Mathijs.
    In het gedeelte erna was weer redelijk gelijk opgaand, hier moesten we ook wennen aan de fysieke weerstand.
    In de 1e rust wat water gedronken, over de acties gehad maar ook over sommige keuzes waardoor ook Margriet veel de bal had.
    In het 2e blokje begonnen we redelijk, met veel acties aan de bal. Dit lukte redelijk, maar soms ook balverlies daardoor. Hierdoor kreeg Margriet (ook) de bal en kreeg veel kansen op 2-1 maar Harm stond veel in de weg met reddingen.
    Zo ook vlak voor de 2-1 waarbij hij tot 3x toe goed de bal tegenhield, jammer genoeg ging die er alsnog in. Halverwege maakte we twee mooie doelpunten snel achter elkaar (na een mooie steekbal 3-1 en een boogbal 4-1) maakte Margriet snel uit een (van richting veranderde) vrije trap 4-2. In de fase erna hebben we veel moeten verdedigen en lukte de acties wat minder goed.

In het derde blokje komt Margriet dan op 4-3 en kregen wat kansjes op nog een doelpunt. Snel erna lukt het om 5-3 te maken en erna ging het voetbal weer beter en scoorden we nog 2x, 7-3 uitslag. Een goede start zo na de vakantie!

Komende week gaan we op woensdag met de hele groep naar Amsterdam, oefenen tegen Ajax.

Harm Sigmans, Issam el Moumni, Tijn Vergeldt, Emir Bars, Reda el Meliani, Ilias Boumassaoudi, Mathijs Marschalk en Rayan Sttaty.