1-7
10 december, 00:00
RKTVC D1 logo
PSV D2 logo

De laatste wedstrijd voor het begin van de winterstop staat vandaag op het programma. Tegenstander is RKTVC uit Tiel die in de eerste wedstrijd met een 4-0 nederlaag naar huis werden gestuurd. Dat dit niks wil zeggen is vorige week wel gebleken, gezien de krappe 1-0 overwinning tegen hekkensluiter Hardinxveld. Tegen deze tegenstanders is het zaak om snel te scoren. Dit heeft de trainer blijkbaar de jongens ook verteld, want direct vanaf de aftrap is het Yassin die over links doorbreekt en Arne vindt, maar deze komt niet echt lekker tot een schot. Zo had het eigenlijk al na een minuut 1-0 moeten zijn. Na deze kans stokt het een beetje aan PSV zijde. Wel net als vorig week wel veel balcontacten, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Te veel voetbal in de kleine ruimte in plaats van het spel te verleggen waar de ruimte ligt. Het duurt tot de 10e minuut als de tweede mogelijkheid zich aandient en dan is het ook gelijk raak. Een voorzet van Joey, valt voor de voeten van Yassin, die even schrikt maar vervolgens beheerst afrond. Deze treffer geeft PSV vertrouwen en dit heeft direct een positieve invloed op het spel, dat naarmate de 1e helft vordert, beter wordt. In de 12e minuut wordt dit beloond met een 2e treffer. Een aanval van Tiel eindigt op de paal en in de omschakeling slaat PSV razendsnel toe. Arne komt op rand eigen zestien meter in balbezit en vindt Remco die doorsteekt op Yassin en deze laatste laat de keeper kansloos. Na een kwartier valt er nog een mogelijkheid van Tiel te melden, maar door goed ingrijpen van Edson wordt een tegentreffer voorkomen. PSV blijft de wedstrijd controleren en de mogelijkheden dienen zich dan ook aan. In de 22e minuut krijgt PSV een vrije trap van de goed fluitende scheidsrechter. Een ingestudeerde variant? Tussen Davy en Remco komt vervolgens bij Arne die de 3-0 binnenschiet. Nog geen twee minuten later ligt de bal weer achter de doelman van Tiel. Sem laat de RKTVC keeper met een laag schot in de benedenhoek kansloos. Zo gaat PSV met een 4-0 voorsprong de rust in, na een eerste helft waarbij met vlagen goed voetbal wordt gespeeld. De tweede helft start PSV sterk. Greg, na de rust ingebracht, moet zijn energie kwijt en laat 3 tegenstanders staan. Greg behoudt overzicht en speelt Sem aan die in eerste instantie nog de keeper tegenkomt, maar in zijn 2e poging tilt hij de bal over de doelman binnen. Kenmerkend voor de wedstrijd van vandaag zijn mooie aanvallen en combinaties afgewisseld met fases waarbij het even niet loopt en slordig wordt gespeeld. Na de 5e treffer treed zo’n fase aan en hierdoor kan RKTVC in de 10e minuut van de tweede helft tegen scoren. De trainer past nog een paar wissels toe met een variant met Tijn in de spits. Deze lijkt een goede combinatie met Greg te vormen. In de 15e minuut combineren beide heren de achterhoede van Tiel uit het verband maar het schot van Tijn vindt nog geen doel. Een minuut later is Tijn weer dicht bij een treffer, maar zijn kopbal gaat naast. In de 20e minuut heeft Tijn dan toch succes. Na mooie aanval over de linkerkant legt Mo de bal goed terug op Tijn die de 6-1 scoort. Vijf minuten voor tijd is er wederom een mooie PSV aanval over de rechterkant met Yassin, Greg en Tijn in de hoofdrol, waarbij Tijn zijn 2e treffer scoort. Met deze overwinning is PSV herbstmeister (eigenlijk vorige week al) en gaat de winterstop in met een 6 punten voorsprong op OJC Rosmalen en de Baronie die vandaag beide ook wisten te winnen. De overige teams lijken al uitgeschakeld voor een eventueel kampioenschap.