0-1
10 december, 00:00
PSV A1 logo
Ajax A1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Om het verschil in de top van de eredivisie niet te groot te laten worden was het voor A1 zaak om de thuiswedstrijd tegen Ajax winnend af te sluiten.
  Beide ploegen wilden echter geen risico lopen en daarom beperkte de eerste helft zich tot enkele plaagstoten. Josha Brenet kwam goed door op rechts, maar zijn voorzet miste scherpte. Aan Ajax kant was het Fennich die een schot op het PSV doel naast zag gaan.
  De tweede helft bood aanzienlijk meer spektakel. PSV kwam wat dreigerder naar voren. Geraldo Antonio kopte een voorzet in de handen van de keeper. Even later was het Jorrit Hendrix die een aanval inleidde met een lange pass op Zakaria Bakkali. Die kon echter niet doorlopen en moest terugdraaien. Wouter Soomer bracht vervolgens de bal voor en Geraldo Antonio's schot kon maar net door de keeper worden gekeerd. Daarna was het de beurt aan Mohamed Rayhi die een voorzet van Elvio van Overbeek maar net naast schoot.
  Ook aan Ajax kant kwamen er kansen. Bij een aanval over rechts kon Jorrit Hendrix de voorzet ternauwernood onderscheppen. De bal smoorde echter en de Ajax aanvaller schoot vervolgens op de lat.
  Zakaria Bakkali deed goed werk door een bal op het middenveld af te pakken, maar bij het terugspelen op de keeper zag hij de teruglopende Ajax aanvaller over het hoofd. Met veel kunst en vliegwerk wist Nigel Bertrams een doelpunt te voorkomen.
  Het bleek uitstel van executie, want even later kwam Ajax toch tot de volle winst. Op de rechterkant kwam Fisher van Ajax door. Riechedly Bazoer greep wel in, maar in de kluts kreeg Fisher de bal toch mee en kon hij in de uiterste hoek binnenschieten.
  Met de paar minuten die toen nog restten slaag de ploeg van trainer Libregts er niet meer in tot scoren te komen.

  opstelling:
  PSV: Bertrams, Brenet, Bazoer (89 Koch), Hendrix, Soomer, Horsten, Van Overbeek, Özbökurt (82 Hoelgebaum Perreira), Antonio, Rayhi(75 Jakobsen) en Bakkali (82 Sanoh);
  AJAX: Van der Hart, Gravenberch (63 Van der Wal), Nieuwpoort (46 Rosheuvel), Denswill, Dijks, Sporkslede, De Sa, Bouy (56 Busse), Fischer, Fennich (89 Kuipers)en De Bondt (33 Schoop).