0-3
10 oktober, 00:00
Excelsior Rotterdam O14 logo

Alle vooruitzichten waren goed voor een mooie wedstrijd. Een redelijk kunstgrasveld. Een heerlijk herfstzonnetje. Een fijne najaarstemperatuur. De tegenstander, na later bleek, een taaie middenmoter.
    Aan het einde van het rit gingen de 3 punten weliswaar mee naar Eindhoven, maar de wedstrijd was alles behalve goed.
    In de eerste helft was het spel van PSV voorin onnauwkeurig en slordig, en achterin onrustig en ongeconcentreerd. Met andere woorden, voor rust moest PSV eigenlijk al met 2-0 of 3-0 voor staan.
    Maar, voor hetzelfde geld had bij domme pech PSV met de rust ook zomaar met 0-1 achter gestaan. Vlak voor rust bracht de keeper, Robin Verhoeven, buiten het strafschopgebied namelijk op een miraculeuze wijze redding met zijn neus.
    Na rust speelde PSV beter. Wederom werden nog kansen verprutst, maar achterin werd niets weggegeven. Toch leefde constant het gevoel bij deze brilstand, dat bij een of ander ongelukkig moment de bal bij PSV in het strafschopgebied kon dwarrelen en dan plotseling bij PSV uit het niets in het doel lag. Vlak voor tijd werd de ban door PSV dan eindelijk gebroken. Jayden Braaf opende de score. En kort daarna gooide Joost de Schutter met een kopbal uit een corner de wedstrijd definitief in het slot. Voor de statistieken en voor een mooie afsluiting van een matige wedstrijd, schoot Heritier Bora Deyonge de bal van een slordige 20 meter afstand op een zeer fraaie wijze binnen. Eindstand: 0-3 in het voordeel van PSV.

65’ Jayden Braaf
    67’ Joost de Schutter
    69’ Heritier Bora Deyonge