10 oktober, 00:00
FC Den Bosch D2 logo
PSV D2 logo

Voor PSV D2 stond dit weekend een uitwedstrijd op het programma bij het altijd stugge FC Den Bosch. Met een voor het eerst dit seizoen complete selectie vertrok het team van Twan Scheepers richting Den Bosch. Zou PSV D2 vandaag de ongeslagen status kunnen behouden?

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd tasten de ploegen elkaar af. PSV begint minder scherp aan de wedstrijd dan vorige week tegen Baronie. Het spel speelt zich voornamelijk af tussen de twee strafschopgebieden. Er is meer balbezit voor PSV, maar door een slordige passing en een Bossche ploeg die goed druk zet, eindigt dat balbezit telkens te snel. Hoewel er in de beginfase geen enkele kans te noteren valt is het na 8 minuten wel raak. Met een snelle ingooi stuurt Ymanuel Hurkmans Mats Grotenbreg weg op rechts. Mats legt terug op Giovanni Nicolaas, Gio schiet op doel en Matthias Verreth, die in de baan van het schot staat, verlengt de bal met de hak tot in het doel. Omdat Matthias in buitenspelpositie staat wordt de goal afgekeurd. Ook na dit afgekeurde doelpunt blijven de grote kansen uit. Den Bosch maakt het PSV moeilijk door fel (maar correct) te spelen. Na een kwartier spelen stoomt de prima spelende Roel van Linschoten van achteruit op en speelt Zohair Labyad aan op de punt van de zestien. De voorzet van Zohair lijkt gevaarlijk richting de bovenhoek te krullen, maar de keeper pakt de bal toch eenvoudig. Drie minuten later is PSV echt gevaarlijk. Een combinatie tussen Gio en Matthias wordt door de laatste afgerond met een schot op doel dat voor de doellijn wordt weggehaald. De rebound van Dante Rigo vanaf de zestienmeterlijn verdwijnt naast het doel. Na twintig minuten valt dan eindelijk de openingstreffer. Een aanval van Den Bosch eindigt in de handen van Ieke Scheerhoorn die snel uitschiet naar Matthias. Met een slimme pass zet Matthias Mats voor de keeper en Mats rondt koel af voor de 0-1. Tot de rust blijft deze stand op het scorebord staan. Een rommelige eerste helft van PSV waarin weinig kansen worden gecreëerd. Ook Den Bosch is overigens niet gevaarlijk.

Net als voor rust laat PSV in de tweede helft niet zijn beste spel zien. In de eerste vijf minuten zijn er zelfs een paar mogelijkheden voor Den Bosch. Met een schot dat net naast gaat, een kopbal over het doel en een kansje dat gered wordt door Ieke, wordt gevaar gesticht voor het PSV-doel. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden voor Joey Konings en Dante maar hun schoten worden op het laatste moment geblokt door verdedigers van Den Bosch. Na 8 minuten in de tweede helft breidt PSV de voorsprong dan toch uit. Matthias stuurt Joey diep die overzicht houdt en Ertem Bölükbas aanspeelt. Het schot van Ertem kan nog worden geblokt, maar de rebound is voor Matthias die steenhard de 0-2 binnenjaagt. Vijf minuten later lijkt de wedstrijd beslist. Matthias passeert twee tegenstanders, de bal komt via de kluts bij Ertem die zijn tegenstander eerst uitkapt en vervolgens de 0-3 inschiet. Kort na deze treffer krijgt Den Bosch bijna de definitieve genadeklap. Ymanuel speelt Joey aan die Matthias richting achterlijn stuurt. Matthias legt terug maar het schot van de ingelopen Ertem verdwijnt over het doel. Enkele minuten later lijkt Dante te scoren met een mooi afstandschot, de keeper brengt echter stijlvol redding. Er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht totdat 3 minuten voor tijd Den Bosch toch nog de 1-3 scoort. De Bossche ploeg probeert dan nog even aan te zetten, maar behoudens een kansje waarop Ieke met de voet redding moet brengen levert dat niets op. De grootste kans is nog voor Joey die, goed weggestuurd door Zohair, alleen voor de keeper de bal net iets te ver voor zich uit speelt. Uiteindelijk wint PSV met 1-3 in een van de mindere wedstrijden van het seizoen. Als die, tegen een van de betere tegenstanders, echter ook worden gewonnen dan ziet het er voor de rest van het seizoen goed uit.