2-3
10 oktober, 00:00
Eindhoven/av E3 logo
PSV E1 logo

Vandaag stond er een heuse topper op het programma. De tegenstander was namelijk FC Eindhoven. De jeugdafdeling van deze vereniging werkt sinds afgelopen zomer intensief samen met PSV. Bij de tegenstander waren er dus vele bekende gezichten die de afgelopen jaren ook het jeugdplan van PSV hadden doorlopen. Zij waren er dus opgebrand om tegen PSV een goed resultaat neer te zetten. Verder wilden zij ook de onverwachte nederlaag tegen De Valk van vorige week wegspoelen. Onze rood-witte jongens waren dus dubbel gewaarschuwd. Blijkbaar had trainer Bastiaan dit ook goed in hun oren geknoopt. Vanaf de aftrap vlogen zij er in. Binnen een minuut zag Davy zijn schot maar rakelings naast gaan. Na 5 minuten spelen kwam FC Eindhoven wat meer uit hun schulp, wat resulteerde in een corner. Een gevaarlijk indraaiende corner werd uitstekend uit het doelgebied gebokst door Kyan. Nog geen minuut later moest hij weer z’n klasse tonen bij een afstandschot van de spits van FC Eindhoven. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal uit de hoek te tikken. PSV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en onder leiding van Tijn werd het doel van de tegenstander gezocht. Na een sierlijke rush liet hij een vlammend schot los. De keeper kon de bal nog wel tegenhouden, maar Sem was er als snelste bij om in de rebound de 0-1 binnen te schieten. PSV bleef doordrukken hetgeen resulteerde in een tweetal corners. Beiden corners waren identiek. Davy nam ze en tot twee keer toe wist hij Niels bij de tweede paal te vinden, die maar net naast kopte. Toch was het FC Eindhoven die halverwege de eerste helft op gelijke hoogte kwam. Na een snel uitgevoerde counter wist de spits de 1-1 te scoren. Vanaf de aftrap probeerde Arne en Davy met een snel opgezette aanval weer op voorsprong te komen. Het schot van Davy wist de keeper maar net te keren. Het bleek echter uitstel van executie. In de 16e minuut belandde de bal aan de linkerkant van het veld voor de voeten van Niels. Deze aarzelde geen moment en van een meter of 15 schoot hij de bal over de keeper in het doel (1-2). Ook FC Eindhoven liet zien dat zij veerkracht bezitten want drie minuten later was het weer gelijk. Met een geplaatst schot wist opnieuw de spits te scoren (2-2). Wederom liet PSV het er niet bij zitten. Na een mooie actie, wist Arne Gregory te bereiken. Hij kon echter alleen maar door middel van een overtreding van het scoren worden afgehouden. De vrije trap werd door Davy schitterend op de lat gekruld. Het was duidelijk dat PSV met een voorsprong wilde gaan rusten. Hetgeen ook 5 minuten voor rust lukte. Op links wist Niels Sem te vinden, die oog in oog met de keeper over ijzeren zenuwen bleek te bezitten en de bal wederom achter de keeper schoot (2-3). Bijna viel ook nog de definitieve beslissing. Gregory bleef goed doorjagen op de verdediging, wat hem balbezit opleverde. Zijn inzet spatte jammer genoeg uiteen op de lat. In het fluitsignaal van de scheidsrechter viel nog een aanval te noteren. Met een subtiel hakje wist Davy Gregory te bereiken, zijn inzet belandde jammerlijk in het zijnet. Na rust startte de thuisclub met een nagenoeg nieuw team. Toch waren de eerste kansen weer voor PSV. Met twee afstandschoten was Niels dichtbij zijn 2e treffer van de dag. Ook Arne had pech bij zijn schot, nadat hij goed was vrijgespeeld door Sem. In de 36e minuut leek Yassin het duel te beslissen. Na een mooie actie aan de linkerkant van het veld, was het opnieuw de keeper die zijn schot onschadelijk maakte. Aan de andere kant van het veld bleef het oppassen voor de uitvallen van FC Eindhoven. Na weer zo’n vlijmscherpe counter was het opnieuw Kyan die met een katachtige reflex de bal uit z’n doel tikte. Het loodzware veld (het had de hele nacht geregend, red.) begon z’n tol te eisen. De krachten vloeide beetje bij beetje weg bij de bezoekers, maar niet bij Tijn. Hij had nog genoeg lucht en stak in de 45e minuut het veld over. Helaas voor hem trof ook zijn poging geen doel. Dit was voor FC Eindhoven het sein om alles of niets te spelen. Met lange hoge ballen probeerde men gevaar te stichten in het doelgebied. Drie minuten voor tijd leek het een gelijkspel op te leveren. Gelukkig stond Tijn weer op de goede plek om de bal van de doellijn te halen. In de blessuretijd kreeg de thuisclub nog een vrije trap. Bij de tweede paal werd deze maar rakelings over gekopt. Zo konden er weer 3 punten worden bijgeschreven, na een lastige wedstrijd.