4-1
10 september, 00:00
Sparta Rotterdam O14  logo

PSV was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de vijfde minuut al tot de openingstreffer. Na een mooi opgezette aanval gaf Dyon de bal diep op Milan van de Riet. Zijn schot ging in de verre hoek binnen. PSV had daarna het veldoverwicht en liet Sparta niet in hun spel komen. Echte uitgespeelde kansen creëerde PSV in deze fase van de wedstrijd niet. In de 20e minuut kreeg PSV de eerste wake-up call. Een goede kans van Sparta werd net naast geschoten. Eén minuut later kwam dan toch de gelijkmaker. Na onnodig balverlies op het middenveld kreeg Sparta een kans die nu wel werd benut, 1-1. Enkele minuten later kon PSV weer op voorsprong komen maar de bal werd net overgeschoten. Sparta werd daarna sterker en PSV verloor de grip op de wedstrijd. Op slag van rust kwam de thuisclub op voorsprong. Een aanval van Sparta werd uiteindelijk bij de tweede paal ingetikt, 2-1.

PSV begon met de beste bedoelingen aan de tweede helft. De overtuiging ontbrak echter waardoor er geen kansen werden gecreëerd. In de 46e minuut kwam Sparta wederom tot scoren. Na een snelle uitbraak ging de voorzet in eerste instantie achter iedereen voorbij. Een speler van Sparta pikte de bal op en schoot de 3-1 binnen. PSV probeerde daarna nog iets terug te doen maar PSV was niet bij machte om de verdediging van Sparta in de problemen te brengen. In de 62e minuut was PSV nog dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal ging via de keeper net naast. In de laatste minuut kwam Sparta nog op 4-1. Na een onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied ging de vrije trap in de verre hoek hoog in het doel.

PSV liet zich in de eerste 25 minuten van hun beste kant zien. Daarna verloor PSV de grip op de wedstrijd. In de tweede helft had PSV niet meer de overtuiging om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Gadellaa (Janssen), Vossen (Jimenez), Arts (Giebels), Landfeld (Nicolaas), Fonville, Nassoh, Van den Berk, Dorenbosch (Achenteh), Van de Riet, Zuijderwijk, De Mol.