2-4
10 april, 00:00
Geldrop/AEK E1 logo
PSV E1 logo

De E1 vertrok vandaag naar Geldrop voor de wedstrijd tegen de E1 van deze vereniging. Het tegenstander die men niet mag onderschatten gezien de stand op de ranglijst (3e) en de uitslagen in de afgelopen wedstrijden tegen PSV. PSV trok weliswaar deze wedstrijden aan het langste eind, maar bij Geldrop heerste altijd het gevoel dat er meer had ingezeten. Mogelijk hierdoor de keuze van Geldrop om met 3 spelers voorin te starten. PSV hanteerde de vertrouwde formule van de afgelopen weken 2-3-1 of eigenlijk 2-1-2-1. De beginfase was van beide kanten even aftasten en het spel hield zich voornamelijk bezig op het middenveld. Wel viel het op dat er van begin of aan in een hoog temp gespeeld werd. De eerste goede aanval was aan PSV-zijde te noteren en het was Greg die op snelheid door de verdediging glipt en Jay vindt die net niet aan de bal kan komen. De hieruit voortkomende hoekschop van Jay wordt door Greg schitterend binnengekopt. Geldrop gaat nu op zoek naar het doel van PSV maar Tijn en Rico zijn de aanvallers voorlopig de baas. Ook Koen moet regelmatig zijn steentje bijdragen gezien de 3 aanvallers van Geldrop, maar dit is hem wel toevertrouwd. Ondanks het lichte veldoverwicht en goede spel van Geldrop kunnen ze nog niet echt gevaarlijk worden en hoeft Pepijn zich nog niet te etaleren. PSV blijft echter in de counter met name door Greg gevaarlijk maar zijn schoten worden goed gepareerd door de Geldropkeeper. Even later is het wederom Greg die nu de lat raakt. Net voor rust krijg Geldrop de eerste grote kans doordat een speler na een mooie steekbal vrij voor Pepijn komt, maar deze redt uitstekend. Zo gaat PSV met 1-0 de rust in waar de beste kansen voor PSV waren, maar Geldrop een licht veldoverwicht had. In de tweede helft zien we een sterker PSV dat beter begint te voetballen en beter de vrije man vindt. Het is echter Geldrop dat de 1-1 aantekent nadat een PSV aanval wordt onderschept en een Geldrop aanvaller alleen voor Pepijn komt. Nu kan het spannend worden, maar Geldrop schijnt in de 1e helft toch veel te hebben gegeven en PSV trekt het spel naar zich toe. Zo vindt Greg wederom de keeper op zijn weg. Even later is het Arne die na een lange bal van achteruit alleen voor de keeper komt, maar de bal net langs het doel schuift. Halverwege de tweede helft is het dan toch raak als een uittrap van Pepijn achter de verdediging van Geldrop valt. Joop heeft de bal goed ingeschat en opgepikt en kan de keeper passeren en binnenschieten. PSV krijgt meer kansen en waar Geldrop in de 1e helft nog de gaten kon dichten krijgen de PSV aanvallers de tweede helft meer ruimte. Zo speelt Jay zich aan de rechterkant met een mooie actie vrij en vindt Arne die nu het vizier te hoog heeft staan. Vervolgens een slalom van Joop maar zijn schot mist net de kracht. Maar ja, hij kwam ook van ver. Zo vallen er nog een paar mooie aanvallen te noteren en het is uiteindelijk Arne die een aanval via Joop en Jay afsluit met de 3-1. Een paar minuten later is het Greg die uiteindelijk de wedstrijd beslist door uit de rebound van een vrije trap de 4-1 binnen te schieten. Een paar minuten voor tijd wordt het dan nog 4-2 nadat de scheids na balverlies in de PSV verdediging wel erg snel naar de midden wijst en hierdoor de treffer goedkeurt die volgens Pepijn er nooit in heeft gezeten. We zullen dan maar zeggen dat is voor de statistieken. Jongens een leuk duel tegen een goede tegenstander die we ook wel een compliment mogen maken en die het ons met name in de eerste helft toch moeilijk gemaakt heeft.