1-4
9 november, 14:45
Vitesse JO17-1 logo
PSV O17 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Johan Bakayoko
  PSV O17 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Mylian Jimenez
  PSV O17 logo
 3. Doelpunt

  1x
  Ibrahima Berete
  PSV O17 logo
 4. Doelpunt

  1x
  Naïm Matoug
  PSV O17 logo
 5. Wedstrijdverslag

  PSVO17 wint eenvoudig op Papendal

  Op bezoek bij de nummer laatst van de ranglijst heeft PSV onder 17 een verdiende overwinning geboekt. Het werd, op Papendal, 1-4 voor de Eindhovenaren, die daarmee de vijfde plek in de stand opeist en zo goede zaken doet met het oog op kwalificatie voor de kampioenspoule na de winterstop.

  Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, lag de bal al in het netje. Johan Bakayoko zorgde voor de openingstreffer door de doelman van Vitesse met een snel schot te verrassen, na een goede assist van Livano Comenencia. Dat was ook direct het hoogtepunt van de eerste helft, wat kansen van PSV daargelaten. Dat het slechts 0-1 bij rust stond, mag een klein wonder genoemd worden.

  Na rust moest Dylan Hopman noodgedwongen geblesseerd achterblijven in de kleedkamer, hij werd vervangen door Lars Putters. Zo’n zeven minuten na rust ontstond een merkwaardige situatie.  De doelman van Vitesse stuiterde rustig met de bal toen hij hem per ongeluk liet wegstuiteren. Hij corrigeerde dat door de bal weer op te pakken, wat volgens de spelregels niet is toegestaan. Dit resulteerde dan ook in een indirecte vrije trap voor PSV, net binnen het strafschopgebied. Dit karweitje kan je wel overlaten aan de Eindhovenaren. Mohamed Nassoh legde de bal met een subtiel tikje (wereldassist) klaar voor Mylian Jiminez, die verwoestend uithaalde: 0-2.

  In minuut 72 leek de wedstrijd in het slot te gaan na een harde overtreding door de nummer 5 van Vitesse, een rode kaart tot gevolg. Toch was het Vitesse dat het weer wat spannender maakte. Uit het niets viel de 1-2 en moesten de jongens uit Eindhoven weer alert zijn. En dat waren ze: Johan Bakayoko zorgde voor tweede van de middag, na een fout in de achterhoede van Vitesse. Vijf minuten voor tijd zorgde Naïm Matoug voor de eindstand van 1-4 na een goede actie van Ibrahim Berete.

  De ploeg van trainer Adil Ramzi doet goede zaken met het oog op de fase na de winterstop. De volgende wedstrijd is een heuse kraker. Ajax komt dan op bezoek in Eindhoven. Niet op een zaterdag deze keer, maar op vrijdagavond 22 november. Aanvang: 17.45 uur, komt allen.

  Opstelling PSV
  Aron van Lare; Livano Comenencia (87/Yael Gil y Muinos), Jenson Seelt, Jesse Giebels, Fedde Leysen; Dylan Hopman (46/Lars Putter), Mylian Jiminez, Mohamed Nassoh (70/Naïm Matoug); Johan Bakayoko, Milan van de Riet (60/Iggy Houben), Ilyas Bougafer (64/Ibrahim Berete).