6-2
9 november, 00:00
PSV E2 logo
Roda JC U10 C logo

Roda JC C is vandaag de tegenstander voor de Boys van PSV E2. De uitwedstrijd in Kerkrade was geƫindigd in een 6-7 overwinning voor PSV, dus de boys weten dat het vandaag geen gemakkelijke opgave zal gaan worden.
    Trainer Patrick gaf voor de wedstrijd al aan dat hij het vermoeden had dat niet alle spelers waker waren, en als je niet goed waker bent kun je niet scherp aan de wedstrijd beginnen. En dat de trainer gelijk had was na 1 minuut al zichtbaar op het scorebord 0-1 voor Roda. Nu waren ze dus heel snel wakker gemaakt en wisten we dat we volle bak moesten gaan spelen. Voetballend zijn we wel beter, maar ondanks een schot van Jaivy een kopbal van Jesper en een schot van Julian blijven we tegen de achterstand aan kijken totdat Seb dan toch de terechte gelijkmaker weet te maken en ook voor de rust komen we nog op voorsprong door een mooie goal van Julian. Met 2-1 gaan we de 1e rust in.
    In de 1e minuut van de 2e helft laten de boys meteen zien wat de bedoeling is, Seb, Julian en Jesper hebben dan alle 3 al een poging tot scoren gehad maar helaas allen niet gescoord, maar de bedoeling is in ieder geval duidelijk. In de 5e minuut van de 2e helft laten de boys zien hoe voetbal gespeeld moet worden, ze openen vanuit de verdediging naar de andere zijde van het veld, waar ze via een mooie 1-2 tot een voorzet kunnen komen, helaas is Jaivy 1 cm te klein om de bal in te kunnen koppen anders was dit de perfecte aanval geweest, nu was de aanval wel perfect alleen jammer dat ze niet konden scoren. 1 Minuut later komt de bal vanuit een vrije trap wel precies op het hoofd van Jaivy en deze laat dan ook zien dat hij met het hoofd kan scoren 3-1. Roda weet nog 1 keer te scoren in de 2e helft zodat we kunnen rusten met een 3-2 voorsprong.

In de 3e helft zien we een schitterende goal van Jesper, na een op maat gegeven voorzet van Mees pakt hij de bal in 1 keer op de pantoffel en via onderkant lat gaat de bal hard het doel in. Jesper en Jaivy weten beide nog 1 keer te scoren in de derde helft en zo kunnen de 3 punten verdiend in Eindhoven blijven. In de laatste minuten was het nog even schrikken door een blessure van Floris, Jaivy had vol op de enkel gestaan bij Floris en dit deed behoorlijk pijn, gelukkig heeft de fysio geconstateerd dat er geen schade was dus een paar dagen een klein beetje last en dan zal het snel weer over zijn. Na deze 6-2 overwinning samen nog de E1 naar de overwinning gesupporterd.