ADO Den Haag O16 logo
PSV B2 logo

’65 0-1 Karim Bannani
    ’75 0-2 Jaëll Hattu (pen.)

Op het zompige nieuwe hoofdveld van ADO leken PSV en de thuisploeg lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijk spel. ADO creëerde nauwelijks kansen en PSV verzuimde de kansen die het kreeg keer op keer te benutten. Niettemin werd het geduld van PSV beloond en werd de volle winst met 2 prima goals in het laatste kwartier alsnog binnengesleept.

PSV speelde degelijk en creëerde de eerste helft ook een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Zo kwamen de buitenspelers Karim Bannani en Joey Konings een aantal keren met goede acties door over de flanken, maar zagen hun voorzetten door gebrek een aan scherpte voor de goal niet in een doelpunt omgezet. ADO zette daar nauwelijks iets tegenover. Slechts 1 keer moest keeper Mike van de Meulenhof echt ingrijpen toen een Haagse aanvaller in het strafschopgebied op hem afkwam. Daarnaast kwam ADO alleen bij zijn doel in de buurt met een lob van 25 meter afstand nadat PSV balverlies leed op het middenveld, die echter net over ging.

De tweede helft vertoonde een nagenoeg ongewijzigd beeld, al was het ADO dat de eerste echte goede mogelijkheid kreeg. In de 45e minuut kwam een Haagse aanvaller gevaarlijk door aan de rechterkant van het strafschopgebied, maar Mike van de Meulenhof verwerkte diens schuiver goed tot een corner. Daarna was het eigenlijk alleen PSV dat voetballend kansen creëerde, al duurde het tergend lang voordat een mogelijkheid ook werd benut. Zo zag spits Matthias Verreth na een scrimmage voor de Haagse goal zijn inzet net voorbij de paal hobbelen, en stond hij even later binnen 2 minuten 2 keer oog in oog met de Haagse keeper, die zijn schoten echter beide keren pareerde. Met nog een kwartier op de klok leek er zo voor PSV niet meer in te zitten dan 1 punt deze middag, maar de ploeg straalde uit daarmee geen genoegen te nemen in Den Haag en bleef rustig op zoek naar de volle winst. In de 65e minuut bracht aanvoerder Jaëll Hattu linkerspits Karim Bannani die volledig ongedekt links op de rand van het strafschopgebied vrijstond met een uitstekende pass in stelling. Die had alle tijd om goed aan te leggen, en schoot de bal strak diagonaal binnen, 0-1. Met die goal was de wedstrijd wel beslist in het voordeel van PSV, al kende de prima leidende scheidsrechter PSV 5 minuten voor tijd nog volledig terecht een penalty toe nadat de goed diep gestuurde Matthias Verreth alleen op het doel afging en fors onderuit werd gehaald door de Haagse keeper. Jaëll Hattu benutte de toegekende strafschop beheerst, 0-2.

Afgezien van alle glijpartijen door het verkeerde schoeisel een ‘professionele’ overwinning voor de B2, die door de winst van FC Utrecht 2e blijft op de ranglijst.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten (’54 Bram Zwanen) - Kaan Tanriver - Maarten Peijnenburg - Lassana Faye; Jaëll Hattu © - Roy Gielen - Yentl Meyssen ; Joey Konings - Matthias Verreth - Karim Bannani (’77 Elmo Hertogh).

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen; Roel Cornelissen; Juul Respen; Vincent Boldt.
    Gele kaart: Roel van Linschoten.