2-1
9 mei, 00:00
VVV Venlo D2 logo

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie. Tegenstander VVV D2 heeft nog een kleine kans op het kampioenschap, gezien de 2 punten voorsprong op Fortuna met 2 wedstrijden meer gespeeld. VVV is deze competitie een angstgegner gebleken, omdat van dit team nog geen punt gepakt is deze competitie. Deze competitie werd van alle teams wel minimaal 1x gewonnen behalve van Fortuna en VVV. In de beginfase is het van beide kansen even aftasten. VVV mist ex-PSV er Bjorn Bastiaans door een blessure en deze is in de vorige wedstrijden wel een kwelgeest gebleken. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Toch komt VVV na een minuut of tien op voorsprong als een afvallende bal door VVV binnen wordt geschoten. Zo kijkt PSV tegen een 0-1 achterstand aan. PSV laat zich hier echter niet door ontmoedigen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. VVV kan redelijk van het doel worden gehouden alleen duurt het even voordat PSV de eerste mogelijkheden krijgt. Joop verschijnt voor de VVV doelman, maar deze kan zijn inzet keren. Ook via de zijkanten worden enkele ballen voor het doel gebracht, maar deze komen net niet voor een PSV-er terecht. Op slag van rust komt dan toch de verdiende gelijkmaker. Joop wordt goed bediend door Remco en de score is weer in evenwicht. De tweede helft gaat PSV op zoek naar de winst. Van achteruit wordt het middenveld goed gevonden en de voorhoede kan zich voldoende uitleven. Waar PSV vorige wedstrijden door VVV op felheid werd afgetroefd zijn vandaag de meeste duels voor de PSV ers. Niemand schuwt de duels en dit is dan ook een eerste vereiste om tot een goed resultaat de komen. PSV domineert dan ook de tweede helft en via Remco, die fraai vrij wordt gespeeld door Joop, komt PSV op een 2-1 voorsprong. PSV verzuimt daarna de wedstrijd definitief in het slot te gooien door de voorsprong uit te breiden. Daardoor blijft het spannend tot aan de slotfase. VVV komt in de laatste minuut gevaarlijk voor het PSV doel en de inzet van een VVV-er kan Tijn nog net op de doellijn (of net over de doellijn, dit is tot op heden nog niet bekend) weg werken zodat de overwinning ditmaal in Eindhoven blijft. Zo wordt de laatste competitiewedstrijd winnend afgesloten en wordt een wisselvallig competitieseizoen met ups en downs toch goed afgesloten. Hopelijk kan deze vorm meegenomen worden naar Amsterdam aankomende zaterdag.