0-5
9 april, 00:00
FC Twente O14 logo

Na het eerste fluitsignaal had PSV blijkbaar nog niet in de gaten dat de wedstrijd al was begonnen want na 30 seconden leverde onoplettendheid in de verdediging van PSV de eerste grote kans voor FC Twente op. De spits van de thuisclub kwam alleen voor Peter maar met een knappe redding voorkwam Peter een vroege achterstand. PSV was wakker geschud en na deze kans ontwikkelde zich een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide teams de aanval zochten. Er werd in een hoog tempo gespeeld en dat leverde voor beide goals diverse mogelijkheden op om te scoren. In de 16e minuut opende PSV de score. Een mooie steekbal van Amin zette Mathijs vrij voor de keeper die deze kans niet onbenut liet, 0-1. Eén minuut later had PSV wederom een grote kans maar deze werd niet benut. In de 20e minuut verdubbelde PSV dan toch de voorsprong. Een schitterende lange bal van Joost van eigen helft zette Jayden alleen voor de keeper van FC Twente. Met een boogbal tekende Jayden de 0-2 aan. De thuisclub moest na deze snelle achterstand even van de schrik bekomen maar herpakte zich weer snel. In de laatste 10 minuten van de eerste helft probeerde de thuisclub nog een doelpunt te forceren maar er werd niet meer gescoord.

FC Twente begon de tweede helft wederom scherp aan de wedstrijd maar het was PSV dat na twee minuten wederom kon scoren. Jayden onderschepte de bal, kwam alleen voor de keeper en schoot de 0-3 binnen. Ondanks deze achterstand ging de thuisclub onverminderd door. FC Twente zette PSV continu onder druk maar PSV wist voetballend hier goed onderuit te komen. PSV had de wedstrijd in handen en de thuisclub kreeg nog nauwelijks kansen. In de 56e minuut wist PSV wederom te scoren. Een corner van Mohamed werd door Jayden ingekopt, 0-4. De wedstrijd was hiermee gespeeld maar de thuisclub bleef onverminderd de aanval zoeken. De ruimtes werden echter groter en de Twentenaren kon dit nog nauwelijks belopen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd PSV slordiger. Dit leverde echter geen echte kansen op voor de thuisclub. In blessuretijd wist Mathijs nog een keer het doel te vinden. Na een combinatie met Jayden schoot hij de 0-5 binnen.

FC Twente en PSV speelden een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo waarin beide teams de aanval zochten. PSV was echter effectiever in het benutten van de kansen zodat de drie punten mee naar Eindhoven gingen.

Strijbosch (Verhoeven), Cox (Verschut), Lonwijk (Nassoh), Matuta La Nkenda Nosa, Maatsen, De Schutter, Clabbers (Bora Deyonge), Doudah, Braaf, Tielemans, Antonisse.