0-2
8 december, 12:00
Sparta Rotterdam JO14-1 logo

Isaac Babadi

Op papier stond een makkelijke wedstrijd voor PSV O14 op het programma op zaterdagmiddag. De ploeg is al enkele weken geplaatst voor de kampioenspoule en Sparta is al zeker van degradatie uit de hoogste poule. Dus voor beide teams stonden er geen belangen op het spel, ze waren vrij om er een heerlijke wedstrijd van te maken. PSV won met 0-2, maar van een leuke voetbalmiddag was zeker voor de neutrale toeschouwers geen sprake.

Waar het aan lag dat het geen mooie wedstrijd werd, is moeilijk te verklaren. Maar dat de stevige wind, die dwars op het veld stond, heeft meegespeeld, is wel zeker. De trainers Vincent Heilmann en Joonas Kolka zeiden tijdens de warming up al een gezapig potje te verwachten. En gelijk kregen ze, het spel ging in een heel langzaam tempo op en neer.  Beide teams kwamen ook niet verder dan twintig meter voor het doel. Dan ging het spel weer de andere kant op. Het duurde dan ook tot de zeventiende minuut voor de eerste kans te noteren viel. Renzo Tytens wist een steekpass te geven op Tim van de Heuvel. Maar de Sparta-doelman was net iets eerder bij de bal dan Tim. In de twintigste minuut dan een keer een goed opgezette aanval van PSV. Isaac Babadi kwam bij de zestienmeter, speelde de bal af op Tim, en Tim was niet zelfzuchtig en verlengde de bal naar Immanuel Hagemans. Laatstgenoemde haalde verwoestend uit en zag de bal tegen het netje verdwijnen. Eigenlijk een onverwachte voorsprong voor PSV, maar hij telde toch echt. Na de openingsgoal bleef het onzorgvuldige spel van beide teams doorgaan. In de 31e minuut nog een kans voor Jason van Duiven, maar deze raakte bij de eerste paal uit een moeilijke hoek de paal. Beide teams zullen in de rust dan ook wel te horen gaan krijgen dat het beter zal moeten.

Iets beter werd het in de tweede helft, maar beide teams bleven ver onder hun niveau. Jason kreeg nog wel een kopkans, maar de Sparta-doelman kwam net iets hoger. Het zat Jason vandaag sowieso allemaal niet mee; waar hij normaal gesproken het meest gevaarlijk is, wilde het vandaag niet lukken. Maar elke speler heeft wel eens een slechte dag. De kunst is om daar beter van te worden en niet bij de pakken neer te gaan zitten. In de 57e minuut een kansje voor Sparta, PSV-doelman Tijn Smolenaars wist de bal uit de uiterste hoek te tikken. In de 59e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. Renzo stuurde Isaac weg, met een goede actie zette Isaac verschillende spelers op het verkeerde been en wist uit een moeilijke hoek perfect de bal binnen te jagen. In de laatste tien minuten gaf PSV niets meer weg en wist dus dat de drie punten mee naar Eindhoven gingen.

In een slechte wedstrijd waarin het allemaal niet wilde lukken, de nul houden, en twee keer weten te scoren is ook een kwaliteit. Weer hard gaan trainen komende week en volgende week proberen om AZ niet het winterkampioenschap in Eindhoven te laten vieren. Maar normaal gesproken staan de boys van PSV O14 hun mannetje wel in de grotere wedstrijden. Volgende week een mooi affiche op De Herdgang om 11.00 uur.

Tijn Smolenaars, Reda El Meliani (52/Samuel Gomez van Hogen), Brian van de Boogaard (25/Arthur Piedfort), Renzo Tytens, Enzo Geerts, Immanuel Hagemans, Tijn Vergeldt, Jason van Duiven (C), Tim van den Heuvel (68/Khaled Rhazak), Isaac Babadi.