1-2
8 september, 12:00
Ajax AFC JO14-1 logo
PSV O14 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Isaac Babadi
  PSV O14 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Tim van den Heuvel
  PSV O14 logo
 3. Wedstrijdverslag

  PSV O14 wint uitwedstrijd bij Ajax


  Een belangrijke wedstrijd voor PSV O14 zaterdag, Ajax had vorige week een monsterscore neergezet tegen Sparta, dus vandaag kon PSV laten zien waar het staat. Na een wedstrijd die op en neer ging, op een geweldige grasmat, was het PSV die de drie punten mee naar Eindhoven kon nemen. De eerste helft was Ajax de betere, maar in de tweede helft herstelde PSV zich goed. En wist zo de overwinning binnen te slepen.

  De eerste woorden van trainers waren “sneller druk zetten”, dus veel ruimte om te voetballen zou er vandaag niet komen. De teams zijn aan elkaar gewaagt, het spel gaat in een hoog tempo op en neer. Het gladde veld helpt hierbij ook nog een handje. Doordat het spel zo snel op en neer gaat, worden er door beide teams ook veel foute passes gegeven. Tot echte kansen lijdt dit echter niet, beide verdedigingslinies houden het potdicht. Tot in de 30e minuut de eerste kans van de wedstrijd te noteren valt. Het is PSV dat op dat moment iets meer druk van Ajax heeft als het zelf kan geven, die toch de eerste grote kans krijgen. Het is Jason van Duiven die de bal binnen kan koppen. Maar de bal gaat helaas naast. Ajax weet daartegen nog wel te scoren in de eerste helft. In de laatste minuten kunnen ze gebruik maken van de miscommunicatie achterin bij PSV en de bal binnentikken. Dat was een domper voor PSV, maar in de rust werd duidelijk gemaakt dat men nog feller moest zijn en het pootje zou niet meer terug getrokken worden.

  Maar meteen na rust was het Ajax dat een grote kans kreeg, Bram Rovers raakte de bal verkeerd en zo stond de Ajax spits oog in oog met Bart Hamers die zijn doel goed verkleinde, de Ajax-speler lepelde de bal over Bart heen, maar de bal belande in het zijnet. Uit de tegenaanval was het PSV dat wist te scoren. Na een goede voorzet van Renzo Tytens was het Tim van de Heuvel die de bal cross kon binnen koppen. Nu was het spel echt los en was het één minuut later Khaled Rhazak die de bal op de lat zag belanden. Het spel golfde weer op en neer, maar PSV liet Ajax niet in hun spel komen door er nu wel fel boven op te zitten. Beide teams kregen kleine kansjes, maar beide doelmannen gaven geen krimp. In de 49e minuut was het Emir Bars die een voorzet gaf die ver voorbij de tweede paal kwam. Iedereen dacht kans verkeken, maar Isaac Babadi wist de bal toch in de verre hoek te krijgen en binnen te werken. Ajax begon meer te drukken, maar PSV was gevaarlijk bij enkele uitbraken. Er werd in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer gescoord, dus gingen de punten mee naar Eindhoven.

  Al met al een goede wedstrijd voor PSV, waarin men heeft laten zien de weerstand aan te kunnen. Maar ook dat men met de aanwijzingen die men krijgt tijdens de rust, snel weten om te zetten in daden en meteen in uitvoering brengen. Deze wedstijd moet de spelers weer meer vertrouwen geven naar de toekomst, dat men nergens bang voor hoeft te zijn.

  Opstelling PSV:
  Bart Hamers, Reda el Meliani (61 Immanuele Hagens), Bram Rovers, Merijn van de Wiel (57 Arthur Piedfort), Khaled Rhazak, Emir Bars, Tim v/d Heuvel (59 Michon Roelofs), Tijn Vergeld, Jason van Duiven, Isaac Babadi ( 69 Brian vd Boogaard), Renzo Tytens.

  https://twitter.com/PSV/status/1039105956620263425