1-2
8 maart, 00:00
PSV B2 logo
AZ O16 logo

De B2 verspeelde zaterdag op bedenkelijke wijze de koppositie in de competitie. Op de Herdgang kwam AZ op bezoek, dat met 3 punten achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld de kans rook om PSV in te halen en achter zich te laten op de ranglijst. Waar verwacht zou mogen worden dat PSV de koppositie zou verdedigen zoals een leeuw zijn jongen beschermt, speelden de eindhovenaren echter zonder overtuiging en bezieling.

Misschien speelde het team parten dat een aantal jongens nog de trip naar Qatar of interlandwedstrijden in de benen hadden, AZ trok de winst vooral op basis van instelling naar zich toe. PSV kwam telkens en overal op het veld een stap te laat of een metertje te kort, waar AZ gewoon veel gretiger was in de duels. Eigenlijk liet de wedstrijd zich samenvatten en karakteriseren door een enkel moment in de eerste helft, toen de scheidsrechter in de 33e minuut een penalty aan AZ toekende na een overtreding van Bram Zwanen. Waar alle PSV-ers apathisch stonden toe te kijken hoe Mike van de Meulenhof de strafschop in eerste instantie stopte, anticipeerden een aantal Alkmaarders al op de rebound en een tikte een van hen die eenvoudig binnen, 0-1. In de blessuretijd van de 1e helft vergrootte AZ de voorsprong nog tot 0-2 uit een snelle uitval waarbij 2 spelers vrij voor Mike van de Meulenhof opdoken en hem in die 2-1 situatie kansloos lieten.

Hoewel PSV zich in de 2e helft enigszins herpakte en kon voorkomen dat de Alkmaarders nog echt gevaarlijk werden, slaagde het er niet in om zelf nog grote kansen te creëren. De 1-2 net na rust kwam dan ook voort uit een scrimmage voor de Alkmaarse goal, waarbij de bal voor de voeten viel van Lennerd Daneels, die na maandenlange afwezigheid wegens ziekte weer een wedstrijd speelde en zijn rentree bekroonde met een goal.

PSV bewees zichzelf met deze teleurstellende wedstrijd een slechte dienst. Door de nederlaag en de winst van concurrent Feyenoord is het team op de ranglijst gezakt naar de 3e plaats, terwijl Ajax pas zondag in actie komt en dan bij winst de koppositie zal innemen. Volgende week is de B2 vrij, op 22 maart a.s. staat de volgende competitiewedstrijd op het programma thuis tegen WillemII/RKC.