0-5
8 maart, 00:00
Ajax B1 logo
PSV B1 logo

Afgelopen zaterdag speelde PSV B1 de uitwedstrijd tegen Ajax B1. Een wedstrijd tussen nr 2 en nr 3 van de ranglijst. Voorafgaand aan deze wedstrijd had PSV B1 1 punt voorsprong op Ajax B1. PSV B1 begon sterk aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. In de 8e min. scoorde Kenneth Paal op aangeven van Gokhan Kardes.
    Hierna golfde het spel op en neer en creeerde beide ploegen enkele kansen. De beste kansen waren voor PSV B1. PSV B1 leek met een 0-1 voorsprong te gaan rusten maar in de blessuretijd van de eerste helft scoorde Matthias Verreth 0-2. Na een voorzet van Dirk Abels schoot hij de bal direct in het doel. Ruststand 0-2.

De 2e helft was PSV duidelijk de betere ploeg. De goede kansen werden niet verzilverd waardoor Ajax nog in de wedstrijd bleef. Uit een corner van Kenneth Paal kon Dani van der Moot de bevrijdende 0-3 binnenkoppen. Een minuut later was de wedstrijd beslist. Ramon Pascal Lundqvist stuurde met een mooie steekpass Steven Bergwijn in de diepte. Steven Bergwijn was veel sneller dan zijn directe tegenstander en kon met een uiterste krachtsinspanning de 0-4 maken.
    Het slotakkoord was ook voor PSV. In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd maakte Dani van der Moot zijn 2e doelpunt van de middag. Na een actie en voorzet van Youandi Renfurm kon Dani de bal binnentikken. Eindstand 0-5.

Volgende week geen competitieprogramma. PSV B1 speelt zaterdag 15 maart een bekerwedstrijd tegen Feyenoord O.16.

Yanick van Osch, Dirk Abels, Gokhan Kardes, Philippe Rommens, Lassana Faye, Dante Rigo, Ramon Pascal Lundqvist, Kenneth Paal (Taoufiq Naciri), Steven Bergwijn (Arnaut Groeneveld), Dani van der Moot, Matthias Verreth (Youandi Renfurm)