0-1
8 februari, 12:00
FC Utrecht JO14-1 logo
PSV O14 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Nicolas Verkooijen
  PSV O14 logo
 2. Wedstrijdverslag

  O14 wint in Utrecht

  PSV O14 moest afgelopen zaterdag spelen tegen FC Utrecht O14. FC Utrecht was de nieuwkomer in de hoogste competitie, dit betekent dus dat ze toch wel kwaliteiten hebben, anders waren ze niet gepromoveerd. Het werd een mooie wedstrijd tussen beide teams, PSV was voetballend beter, maar Utrecht dat vrij compact speelde, kwam er toch enkele keren gevaarlijk uit. Maar door een goal van Nicolas Verkooijen ging PSV O14 toch met de drie punten terug naar Eindhoven.

  PSV O14 begon goed aan de wedstrijd, speelde goed en verzorgd voetbal. Doordat Utrecht zich vrij ver in liet zakken, konden de backs van PSV heel ver mee opkomen. In de elfde minuut is het Eus Waayers die de bal van de achterlijn voor het doel weet te krijgen. Rodin Oesterholt krijgt hierdoor een mooie kans om te schieten, helaas voor Rodin stond de doelman op de goede plaats. Enkele minuten later kon de Utrecht-doelman de bal niet goed onder controle krijgen, hierdoor kon Robin van Duiven de bal bij de tweede paal binnenkoppen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af op advies van de grensrechter van Utrecht. Na deze teleurstelling is PSV het even kwijt, hierdoor krijgt Utrecht enkele grote kansen, maar de verdediging van PSV gaf geen krimp. Zo werd het einde van de tweede helft een gelijk opgaande partij. Maar gescoord werd er niet meer voor het rustsignaal.

  In de tweede helft was PSV weer de bovenliggende partij, maar moest de verdediging wel op blijven letten voor een uitval van Utrecht. Maar echt gevaarlijk kon Utrecht niet worden, simpel omdat PSV goed stond te verdedigen. In de 46e minuut is het Samuel Gomez die een goede steekbal geeft op Robin, Robin is echter net iets later als de ver voor zijn doel komende Utrecht doelman. Maar doordat Robin wel goed door gaat op de doelman, weet deze de bal niet goed weg te werken. Zo kwam de bal voor de voeten van Nicolas, deze weet vanaf een meter of twintg de bal perfect in het doel te krijgen. Eindelijk de bevrijdende treffer. Na dit doelpunt geen grote kansen meer voor beide teams, al probeerde Utrecht het nog wel met enkele omzettingen in hun team.

  PSV was de verdiende winnaar en heeft vandaag laten zien alles in huis te hebben voor een goede eindklassering. Verdediging die echt helemaal niets weg gaf, en alle persoonlijke duels wist te winnen. Middenvelders die vrolijk voetbalde, maar als nodig ook om wilde schakelen. En een voorhoede die het moeilijk had in een hele kleine ruimte, maar ook bij balverlies hun taken goed uitvoerden.

  Volgende week wacht wederom een moeilijke wedstrijd, AZ Alkmaar, de kampioen van het najaar komt dan op bezoek in Eindhoven.

  Opstelling PSV:
  Janssen, Jansen (40/Etienne), v.d. Boogaard, Kuhn, v.d. Riet; Quispel (54/Bakkali), Vermeulen (40/ Gomez), Verkooijen; Waayers, v. Duiven, Oesterholt (54/Bawuah).