4-0
8 februari, 00:00
PSV F2 logo
Unitas '59 F1 logo

Ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen, werd de wedstrijd PSV F2 – Unitas F1 niet afgelast maar gewoon gespeeld. Veld 7 op de herdgang lag er perfect bij dus een heerlijk veld om op te voetballen.
    In het kleedlokaal aangekomen stond er een vreemde trainer voor de groep, ook nog 1 met een raar accent, dat was wel even wennen voor de boys. Maar nadat trainer Art uitgelegd had dat deze trainer wel in PSV 1 gespeeld had en hij niet waren ze snel tevreden. Trainer Joonas Kolka vandaag dus voor de boys van de F2. Ook voor trainer Joonas was het even wennen, maar toen het over voetbal ging hadden spelers en trainer elkaar snel gevonden.
    De Boys van de F2 begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook Unitas liet zien dat ze zich niet zomaar gewonnen zouden geven. In de eerste 15 minuten waren er dan ook enkele kleine kansjes voor beide doelen. Totdat in de 15 minuut een voorzet perfect bij de 2e paal van Unitas viel, Eus was er zeer snel bij om de bal keurig binnen te tikken. 1-0. Enkele minuten hierna kwam onze keeper Tijn op tijd zijn doel uit om Unitas van scoren af te houden. PSV werd naarmate de wedstrijd vorderde iets meer grip op het spel, maar momenten liet Unitas zien ook over goede spelers te beschikken. In de 29 minuut stond Illias alleen voor de keeper, iedere andere speler zou de bal langs de keeper binnengetikt hebben, maar Illias scoorde met een mooi wippertje over de keeper heen. 2-0 en meteen rust.
    Trainer Joonas gaf aan goed tevreden te zijn alleen moest men proberen om niet allemaal naar voren te gaan maar moest er wel een mannetje achterblijven. Verder kregen ze als opdracht mee vooral genieten.
    In de 28 minuut ging Emir mee naar voren met een schitterende actie speelde hij zijn tegenstander uit en gaf de perfecte pass op Illias die toen simpel de 3-0 kon scoren. Unitas werd nu toch wel iets gevaarlijker, met een schot in het zijnet en een redding net voor de lijn van een PSV speler. Ook keeper Tijn voorkwam enkele tegendoelpunten. Unitas had wel een goaltje verdiend maar jammer genoeg voor de sportief spelende boys wilde de bal er vandaag niet in. Maar ook PSV had nog enkele kansen die er niet in gingen maar op de lat of net naast, of de goed keepende keeper van Unitas stond in de weg. In de laatste minuut wist Rayan toch nog de 4-0 op het scorebord te krijgen, en dit tegen zijn oude club.
    Het publiek heeft ondanks de kou en de regen toch kunnen genieten van een mooie wedstrijd.