8-0
7 december, 12:30
PSV O16 logo
PEC Zwolle JO16-1 logo
 1. Doelpunt

  3x
  Iggy Houben
  PSV O16 logo
 2. Doelpunt

  5x
  Jason van Duiven
  PSV O16 logo
 3. Wedstrijdverslag

  PSV alsnog naar de kampioenspoule

  O16 plaatste zich zaterdag in de thuiswedstrijd tegen concurrent PEC Zwolle op zeer overtuigende wijze voor de kampioenspoule in de tweede competitiehelft. Beide teams waren met zestien punten volop in de race om een plaats bij de eerste vier op de ranglijst. PSV speelde de beste wedstrijd van het seizoen en vermorzelde PEC, dat de wedstrijd in Zwolle nog met 1-0 wist te winnen, met maar liefst 8-0. Omdat Zwolle uitgespeeld is voor de winterstop kan het PSV, dat nu op de derde plaats staat, niet meer voorbij en zal PSV met nog één wedstrijd te gaan tenminste vierde worden.

  PEC had zaterdag hoegenaamd niets in te brengen tegen de O16 dat zich van enige druk niets leek aan te trekken en volledig vrijuit speelde. Weliswaar was het team voor de gelegenheid versterkt met een aantal spelers die al sinds het begin van het seizoen bij O17 spelen, de trainer had ook een basisplaats gereserveerd voor O15-spelers Bram en Jason, die prima speelden. Jason wist met niet minder dan vijf goals zelfs meer dan de helft van de totale productie voor zijn rekening te nemen bij zijn basisdebuut. Iggy nam de overige drie doelpunten voor zijn rekening. Zonder de geweldige collectieve prestatie van het hele team en de rol van de assistgevers tekort te doen, blijkt uit de kille cijfers dat de twee aanvallers zaterdag een belangrijk aandeel hadden in het resultaat.

  Volgende week weer iemand anders, dan speelt O16 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Vitesse (12:00 uur) ‘om des keizers baard’.

  Opstelling
  Kjell Peersman; Bram Rovers, Milan Govaers (54/Sven Simons), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (41/Matteo Dams); Livano Comenencia © (48/Luc Netten), Chahid el Allachi (54/Jamal Gonzaga), Lars Putters (48/Tijmen Niekel); Iggy Houben (48/Ruben van Bommel), Jason van Duiven, Jaivy Lourens (41/Shi-jon Martina).