2-4
7 december, 00:00
PSV E1 logo
Roda JC U11 logo

Niet bang zijn al zijn ze groter en een jaartje ouder, dat is wat de spelers te horen krijgen van de trainer voor de wedstrijd. Maar hoe doe je dat? Als de spelers van Roda de bal hebben mogen ze geen 5 seconden de bal hebben of er is iemand van PSV bij hem. Heeft PSV de bal dan moeten we proberen om de bal in het team te houden door de bal snel rond te spelen, dus simpel gezegd de duels proberen te ontwijken door samen te spelen.

Dus met deze opdracht beginnen de spelers van de E1 aan de wedstrijd tegen de E-top van Roda JC.
    In het begin is het voor sommige spelers van PSV wennen met het zoeken van de juiste tegenstander hierdoor hebben sommige spelers van Roda nog net iets te veel ruimte om te voetballen. In balbezit doen we het goed en proberen we elkaar te vinden door goed positiespel. 1n de 15e minuut wordt het goede spel beloond door Sven die uit een voorzet van Lars beheerst binnen schiet 1-0.
    Even hierna kunnen we zelfs de voorsprong vergroten door Joris, helaas gaat zijn mooie kopbal net naast. Trainer Rik geeft in de 1e rust aan dat we nog iets feller er bovenop mogen zitten, dus Roda niet laten voetballen. En in balbezit proberen sneller te handelen.

In de 2e helft is duidelijk te zien dat Roda iets verder is als PSV, wat natuurlijk ook niet verwonderlijk is als ze allemaal een jaar ouder zijn. We hebben in de 2e helft dan ook weinig in te brengen we zijn net iets te laat en net niet fel genoeg. Roda weet in deze helft dan ook uit te lopen naar een 1-3 voorsprong.

In de 3e helft doet PSV eigenlijk weer hetzelfde als in de 1e helft iets feller zijn, iets meer samen spelen we zijn dan ook weer gelijkwaardig aan onze tegenstander. In de 56e minuut wordt dit betere spel dan ook beloond, een perfect voorgegeven vrije trap van Thijn wordt door Luc bij de 2e paal strak binnen gekopt 2-3. Zou het zo zijn dat we de gelijkmaker nog kunnen maken. Helaas is er een speler van Roda die met een schitterende trap de 2-4 weet binnen te schieten. En is dat is dan ook denk ik een terechte uitslag.

Jammer van de mindere 2e helft anders had er vandaag misschien wel een puntje ingezeten. In de 1e en 2e helft is wel voldaan aan de uitgangspunten van de trainer, dit dus mee nemen naar de volgende wedstrijd, dan gaan de punten vanzelf komen want kwaliteit is er genoeg.