’17 0-1 Joey Konings
    ’43 0-2 Marco Weymans
    ’57 0-3 Marco Weymans
    ’71 0-4 Youandi Renfurm

PSV deed zaterdag uitstekende zaken in de kraker tegen FC Utrecht, dat eerder al van de koppositie werd gestoten. In het onderlinge duel om de 1e plaats deelde PSV met een 0-4 overwinning een forse tik uit aan Utrecht, dat daarmee op nog grotere afstand werd gezet en waardoor PSV voorlopig onbedreigd de ranglijst aanvoert.

PSV speelde zich uiteindelijk eenvoudiger dan vooraf werd verwacht onder het Utrechtse spel uit, dat met de fysiek sterke ploeg vooral was gericht op strijd en het aangaan van duels. Met het eigen positiespel gaf PSV Utrecht echter vrijwel geen kans om in de duels te komen, en vond PSV met goede combinaties vaak de weg naar de goal van Utrecht. In de 12e minuut had PSV eigenlijk al de openingstreffer moeten maken, toen Armando Obispo met een fantastische diepe bal Joey Konings bereikte die het strafschopgebied in liep en de bal breed legde op de inlopende Youandi Renfurm die zijn inzet echter over zag gaan. 5 minuten later verscheen de 0-1 niettemin op het scorebord toen Marco Weymans met een mooie steekpass spits Joey Konings alleen op de Utrechtse keeper afstuurde, die beheerst de 0-1 binnen schoot, en die goede actie overigens nog geen paar minuten later liet volgen door een domme gele kaart, waardoor hij de volgende wedstrijd is geschorst. Utrecht stelde daar de 1e helft welgeteld 1 echte goede kans tegenover uit een counter waarbij de bal werd teruggelegd op een aanvaller die vanaf de rand van het strafschopgebied laag in schoot maar zij inzet zag gekeerd door Mike van de Meulenhof. Een prima ruststand al werd de 1e helft wel beëindigd met tegenslag voor Tom Scheepers, die zijn rentree maakte na 8 weken blessureleed maar op slag van rust opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie. Hopelijk blijkt de schade voor Tom mee te vallen, beterschap!

In de 2e helft bouwde PSV de score regelmatig en met ogenschijnlijk gemak verder uit. In de 3e minuut na rust stuurde Jaëll Hattu met een goede pass Youandi Renfurm diep op rechts, die de bal over de grond voorgaf, waarna die via de keeper voor de voeten van Marco Weymans terecht kwam die niet aarzelde en strak de 0-2 binnenschoot. 5 moeten later kreeg hij ook de 0-3 op een presenteerblaadje aangereikt door Joey Konings die goed door ging op een matige bal, de uitlopende keeper omspeelde en de bal teruglegde op de inkomende Marco Weymans, die zijn 2e van de middag ongehinderd laag kon binnen schieten. 0-3 en hoewel daarna duidelijk werd dat Utrecht deze middag niet meer tegen zou scoren nu het de 2 grote kansen die het nog kreeg ruim over respectievelijk tegen de lat schoot, bepaalde Youandi Refurm de eindstand op 0-4 met de mooiste goal van de middag. Vanuit een schier onmogelijke hoek, vrijwel vanaf de achterlijn, zag hij kans om de bal tussen de 1e paal en de keeper door binnen te schieten..Namens de staf; die snor mag er niet af!

Mike van de Meulenhof; Tom Scheepers © (’41 Bram Zwanen) - Kaan Tanriver - Armando Obispo - Roel van Linschoten; Jaëll Hattu - Robin Schoonbrood - Marco Weymans - Youandi Renfurm - Joey Konings (’76 Juul Respen) - Karim Bannani (’71 Elmo Hertogh).

Op de bank niet ingevallen: Tim Latiers.
    Geel: Joey Konings.