1-3
7 november, 00:00
Feyenoord O14 logo

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 1, Feyenoord, en de nummer 2, PSV, op het programma. Beide teams hadden al hun voorgaande wedstrijden gewonnen maar Feyenoord had een beter doelsaldo.

De wedstrijd was amper begonnen of PSV kon al op voorsprong komen. Na één minuut had PSV een opgelegde kans om te scoren maar de bal werd net naast geschoten. Feyenoord was wakker geschut en de bezoekers zetten PSV daarna snel onder druk. PSV had moeite om in haar spel te komen en leed onnodig veel balverlies. In de beginfase van de wedstrijd had PSV nog een mogelijkheid om te scoren maar de bal werd te zacht ingeschoten. Feyenoord hanteerde vanachter uit de lange bal naar de snelle voorhoedespelers. PSV had moeite om de organisatie goed neer te zetten om het gevaar te elimineren. Feyenoord speelde gretig en slim en dit leverde in de 16e minuut de voorsprong op. Bij een snel genomen ingooi stond de verdediging van PSV niet goed. Een speler van Feyenoord kon vrij doorlopen en zijn voorzet werd simpel ingekopt, 0-1. PSV kreeg ook daarna geen grip op de wedstrijd. PSV liep te veel met de bal in plaats van de bal rond te laten gaan, speelde in een te laag tempo en verloor te veel duels. De mogelijkheden die er waren werden niet benut. PSV was niet effectief genoeg dit in tegenstelling tot Feyenoord. In de 32e minuut kreeg Feyenoord wederom een kans en die werd direct benut. Na onnodig balverlies op het middenveld kon een Feyenoordspeler ongehinderd tot aan de goal doorlopen. Met een schot in de verre hoek werd de 0-2 aangetekend. Met deze stand gingen beide teams rustten.

PSV kwam de tweede helft met de beste bedoelingen de kleedkamer uit maar de eerste kans was in de 37e minuut voor Feyenoord. De bal belandde echter in het zijnet. PSV kon ook daarna geen vuist maken en in de 44e minuut werd de wedstrijd definitief door Feyenoord beslist. Een vrije trap van ruim 25 meter werd hard, via de onderkant van de lat, ingeschoten, 0-3. PSV probeerde daarna nog iets terug te doen maar echt uitgespeelde mogelijkheden werden nauwelijks gecreëerd. In de 61e minuut kon PSV dan toch de nul van het scorebord wegwerken. Fodé ging over links goed door en zijn voorzet werd door Jur in het dak van het doel geschoten, 1-3. PSV probeerde daarna nog de achterstand te verkleinen maar de overtuiging ontbrak. Feyenoord wist ook niet meer te scoren zodat het scorebord een eindstand van 1-3 aangaf.

Een volledig terechte overwinning voor de bezoekers die hiermee hun koppositie verstevigden.

Verhoeven, Cox, Lonwijk (Nassoh), Matuta La Nkenda Mosa, Bora Deyonge (Clabbers), De Schutter, Maatsen (Van der Burgt), Tielemans, Antonisse (N. Munsters), Braaf, Fofane.