5-2
7 november, 00:00
PSV E1 logo
Geldrop/AEK E1 logo

De vraag voorafgaand aan deze wedstrijd was natuurlijk of de E1 hun ongeslagen status kon behouden. Na de topper van vorige week tegen de E2, stond er vandaag opnieuw een zware wedstrijd op het programma. De tegenstander was namelijk de nummer drie van de ranglijst Geldrop/AEK. Met evenveel verliespunten als PSV E2 (de enige wedstrijd die verloren ging was tegen datzelfde PSV E2, red.), maar met een iets minder doelsaldo staan zij stevig in de top van deze competitie. Wat vooral opvalt is dat de bezoekers uit Geldrop makkelijk scoren. Met 38 doelpunten hebben ze de op één na productiefste voorhoede van de competitie (na PSV E1 met 41 doelpunten, red.). Zeker iets waarmee de thuisclub rekening moest houden. In een zeer aantrekkelijk openingsfase, was er gevaar voor beiden doelen. De eerste kans was voor PSV. Aan de rechterkant van het veld was Joey z’n directe tegenstander te slim af. Helaas was de voorzet net iets te scherp, waardoor de bal voorlangs ging. Aan de andere kant veld wist Pepijn zijn doel goed te verkleinen en de inzet van de spits te keren. De aanval werd goed door PSV overgenomen via Koen en Joey, kwam de bal bij Arne. Met een slimme steekpass vond hij Gregory, die zich fraai vrij draaide en de bal hard in de kruising knalde. Zo stond het na drie minuten al 1-0. Ondanks deze vroege achterstand gingen de koppies niet hangen bij Geldrop/AEK. Ook PSV bleef met mooie combinaties de aanval zoeken. In de 16e minuut leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Opnieuw bracht Pepijn schitterend redding. Met een snelle spelhervatting wist hij Rico te vinden, die met een splijtende pass de goed vrijgelopen Gregory vond. Zijn inzet ging via de paal naast het doel. Ook de volgende aanval van de thuisclub begon bij Pepijn. Nu bood Arne zich goed aan, met een mooie schijnbeweging zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been. Zijn schot kon maar net uit de hoek worden getikt door de keeper. De corner werd door Niels genomen. Zijn trap kwam op het hoofd van Gregory die maar net over kopte. Het volgende gevaar kwam opnieuw uit een corner. Nu wist Niels Arne te vinden, maar ook zijn kopbal trof geen doel. Ook in de 23ste minuut kreeg de thuisclub een hoekschop. Ditmaal was het de beurt aan Bryan die Benjamin in stelling bracht, maar ook deze derde kopbal vond het net niet. Op slag van rust gooide Arne er weer een mooie solo uit, aan de linkerkant van het veld wist hij Gregory te bereiken. Ook dit schot werd goed verwerkt door de keeper. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De thuisclub probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden, terwijl Geldrop/AEK goed en gevaarlijk bleef mee voetballen. In de 33ste minuut belandde in de kluts de bal voor de voeten van Gregory. Zijn schot werd nog tegengehouden, maar het schot van Benjamin was ook de Geldropse verdediging te machtig (2-0). Bijna scoorde Geldrop/AEK direct de aansluitingstreffer. Hun poging ging echter voorlangs het doel. In de 40ste minuut was het dat toch raak. Uit een corner wist Geldrop de 2-1 te scoren. Vanaf de aftrap zocht PSV weer de aanval. Een schot uit de draai van Joey ging maar rakelings naast het doel. Ook Geldrop/AEK rook z’n kansen. Via een snelle uitbraak stond de spits oog in oog met Pepijn. Met een katachtige reflex wist Pepijn de bal uit z’n goal te houden. Halverwege de tweede helft wist Benjamin de marge weer op twee doelpunten te brengen. Op de as van het veld schudde hij drie tegenstanders van zich af en schoot in de bal in de korte hoek binnen (3-1). In diezelfde minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Nu was het Arne die niet van de bal te krijgen was, op het juiste moment speelde hij af op opnieuw Benjamin. Ditmaal wist de keeper er wel een hand tegen te krijgen. Het bleek echter uitstel want vier minuten voor tijd haalde Niels aan de linkerkant de achterlijn. Zijn voorzet werd onberispelijk in de kruising geschoten door Joey (4-1). In de voorlaatste minuut werd het zelfs nog 5-1. Nu ging Joey goed door op rechts. Zijn op maat aangesneden voorzet werd door Gregory achter de kansloze keeper gekopt. Het slotakkoord was voor de bezoekers. In het fluitsignaal scoorde zij de 5-2 eindstand. Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden (ook nog eens tegen de concurrentie) kon trainer Bastiaan tevreden zijn.