12-2
7 september, 00:00
PSV E2 logo
PSV F1 logo

Na verschillende oefenwedstrijden en toernooien, begon vandaag dan eindelijk het echte werk voor de boys van PSV E2 en F1.
    Omdat de leiding van onze jeugdopleiding vond dat we in de KNVB competitie te weinig weerstand kregen is er in samenwerking met enkele andere bvo’s besloten om zelf een competitie te organiseren.
    In deze competitie zijn er enkele aanpassingen aan de regelementen gedaan om zo de spelers nog sneller op te leiden naar een hoger niveau, zo zal niet meer de hele helft gebruikt worden als speelveld, maar zal het veld iets kleiner gemaakt worden. De keeper heeft een gebied van 12 meter waarin hij de bal nog met de hand mag pakken, maar terugspeelballen mag hij niet meer oppakken. Ook zal men i.p.v. 2 keer 25 minuten nu 3 keer 20 minuten gaan voetballen.
    Ook onze F1 is ingedeeld in deze competitie, natuurlijk om de maximale weerstand te krijgen.
    Vandaag was als eerste wedstrijd meteen de derby tussen PSV E2 en PSV F1.
    In de kleedlokalen ontstond al een discussie tussen de teams, want de E2 zou de F1 wel even op gaan rollen, en de F1 wilde natuurlijk het tegendeel bewijzen. Maar als de spelers van de E2 gisteravond naar het Nederlands elftal hadden gekeken hadden ze toch moeten weten dat je een tegenstander nooit mag onderschatten.
    Al in de 1e minuut was het raak voor de E2, Matteo wist direkt vanuit de aftrap te scoren 1-0, nu dacht iedereen dat dit wel eens uit kon gaan lopen op een grote uitslag, maar niets was minder waar, de spelers van de F herpakte zich zeer goed en gingen gewoon mee voetballen met de E spelers, hierdoor ontstond een mooie wedstrijd. De E spelers dachten met individuele acties het verschil te kunnen maken en de F stond zeer goed als team te voetballen. En ja hoor wat niemand verwacht had ( behalve trainer Martin ) gebeurde toch, de F scoorde de 1-1. Snel hierna maakte Seb de 2-1 voor de E2. Maar verder waren de kansen in de 1e helft voor beide teams.
    Trainer Patrick was dan in de 1e rust ook niet tevreden met het spel, men speelde niet samen, kwamen afspraken niet na enz. enz. Bij de F1 was de stemming in de rust denk ik stukken beter.
    In de 2e helft ging de E2 meer als team voetballen, gingen ze beter om met de ruimte en ook bleven ze beter in hun positie spelen, of namen ze de positie van een ander goed over. De donderspeech van trainer Patrick was schijnbaar toch goed aangekomen. De F bleef ook goed meevoetballen en schuwde ook het fysieke zeer zeker niet. De E2 scoorde 4 keer, de F1 had ook nog wel een goaltje verdiend maar kon deze helaas niet scoren in de 2e helft. Zodoende was er een 2e ruststand van 6-1 in het voordeel van de E2.
    In de derde helft was het dan toch de E2 die het betere van het spel had, maar gelukkig wist de F1 nog wel te scoren. Hierdoor stond er een uitslag van 12 – 2 op het scorebord.
    Ik denk dat de E2 nu wel geleerd heeft dat men geen tegenstander meer mag onderschatten.
    Natuurlijk mogen we niet vergeten om de complimenten te maken naar onze F1, ze hebben vandaag laten zien tot heel veel in staat te zijn met zeer goed voetbal.
    En natuurlijk de felicitaties aan Jaivy die op zijn verjaardag 5 keer wist te scoren.