0-0
7 september, 00:00
PSV B2 logo
FC Utrecht O16 logo

PSV B2, dit jaar getraind door Kristof Aelbrecht, speelde zaterdag op de Herdgang de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen de gasten uit Utrecht eindigde de wedstrijd zoals die begon, 0-0. Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden was het voor de B2 zeker geen ‘nutteloze’ wedstrijd, met een resultaat dat de verhoudingen in het veld wel goed weergaf.

Immers, PSV moest de wedstrijd beginnen zonder een 5-tal (basis)spelers die waren doorgeschoven naar de B1. Daarnaast wordt nog hard gewerkt aan de vormgeving van de opleidingssamenwerking met VVV-Helmond Sport, die dit jaar voor het eerst in pilotvorm uitvoering krijgt, waardoor spelers van de andere beide clubs moeten worden ingepast. Zaterdag had dat als concreet resultaat dat 3 spelers van de andere clubs in de basiself van Kristof Aelbrecht startten. Kortom, een lastige opgave om een goed ingespeeld team het veld in te brengen, niettemin hield PSV zich vrij gemakkelijk staande en werd het nauwelijks in de problemen gebracht door Utrecht.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al hadden de gasten wellicht iets meer balbezit. Desondanks creëerden beide ploegen ongeveer eenzelfde aantal mogelijkheden. De grootste kans was wel voor de Utrechters, toen de bal in het strafschopgebied ineens vrij voor de voeten van een speler viel, die dicht voor keeper Mike van de Meulenhof stond en uithaalde maar de bal tegen de lat schoot. De 2e helft was voor de neutrale toeschouwer een stuk vermakelijker dan de eerste. Het aantal gele kaarten dat de scheidsrechter uitdeelde (3 aan beide kanten) doet vermoeden dat sprake was van een harde wedstrijd, maar dat was niet het geval. Utrecht speelde op z’n ‘utregs’ en PSV ging goed in de strijd mee. Met veel inzet en ondanks veel fouten bleef het elftal goed overeind, en had het in de ’63e minuut zelfs een goede kans om de winnende treffer te maken, toen de Utrechtse keeper op een inzet van spits Joey Konings op een goede voorzet van Arnaut Groeneveld uitstekend redde. Uiteindelijk bleef de beginstand derhalve als eindstand op het scorebord staan, waarmee de wedstrijd ook wel een terechte uitslag kreeg.

Mike van de Meulenhof; Reno Kochanowski - Kaan Tanriver - Tom Scheepers © - Roel van Linschoten; Arnaut Groeneveld - Roy Gielen (’41 Baggio Wallenburg) - Elmo Hertogh (’61 Jordan Teze); Jaël Hattu - Joey Konings – Karim Bannani.

Op de bank niet ingevallen: Juul Respen; Vincent Boldt; Colin Bruisten; Tim Latiers.
    Gele kaart: Karim Bannani (neerhalen tegenstander); Roel van Linschoten (neerhalen tegenstander)l Joey Konings (elleboog).