1-10
7 mei, 00:00
Roosendaal D1 logo
PSV D2 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Een slot in stijl

  Roosendaal D1 – PSV D2
  7 mei 2011
  1-10

  Voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was de echte eerste elftal PSV-bus geregeld. Helemaal uitgerust door de super relax fauteuils kwamen de jongens aan in Roosendaal waar RKVV Roosendaal de laatste tegenstander van het seizoen was. Roosendaal is als voorlaatste gedegradeerd. In Roosendaal was de sfeer toch erg goed want RBC had zich door een waar mirakel in de Jupiler League weten te handhaven en ook RBC D2 had zich in de allerlaatste speelronde in de 2e divisie veilig weten te spelen.

  De PSV-jeugd site stelt terecht in de voorbeschouwing dat als de D2 wint het ‘met 21 competitieoverwinningen en slechts 1 gelijkspel fantastisch heeft gedaan’. En nu nog wel de motivatie en inzet vasthouden. Na een kampioenschap kan dat nogal eens snel inzakken met slechtere resultaten als gevolg. Bij de D2 hebben we dat nog niet gezien de voorbije weken, complimenten voor de begeleiding en trainer Bastiaan die de jongens op scherp houden. Op de training zie je nog steeds dezelfde frisheid en inzet die je ook in het begin van het jaar zag!

  De 9e mei is een subtropische dag. Over het veld waait een warme phön die ook door het warm wordende rubber in het kunstgrasveld voor zware omstandigheden zorgen. Aan de kant vond ik het al erg warm en kwam behoorlijk verhit thuis, laat staan om dan nog over het veld te draven… Het valt in de wedstrijd toch niet te merken bij de jongens.

  Vanaf de aftrap is het al binnen ongeveer 10 seconden raak maar de grens heeft buitenspel geconstateerd. Binnen een enkel minuutje is het dan wel raak aan de andere kant. Miscommunicatie zorgt er voor dat de bal tussen keeper Arne en verdediging blijft hangen en de Roosendaalers weten de bal na een dappere eerste redding van Arne toch in de goal te schieten. 0-1 dus, euforie bij de Roosendaalers.

  Dan is er even tijd voor mij om de opstelling te bestuderen. Amar nu eens op linksbuiten, Cody op rechtsbuiten. Wie staat er nu toch in de spits? Na de wedstrijd begrijp ik dat er geen spits was, vandaag was het 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Op dat middenveld hebben we Koen van de D3 die vandaag bij de grote jongens zijn opwachting mocht maken. Koen voetbalde daar alsof hij het hele seizoen niet anders gedaan had, complimenten Koen!

  Snel 1-0 achter, maar goed daar verblozen we niet van. En de jongens ook niet trouwens, het zal wel omdraaien is de zo blijkt terechte verwachting. Het tempo gaat omhoog, de bal gaat rond en Roosendaal moet al snel achter de feiten aanlopen. Een vijftal gevaarlijke aanvallen loopt op niks uit maar dan volgt de gelijkmaker en lopen we door naar 1-4 met de rust.

  We zien mooie staaltjes combinatievoetbal. Keepers Arne en Pepijn voetballen meer mee dan dat ze hun handen gebruiken om ballen tegen te houden. De, ik meen achtste goal, is hier een mooi voorbeeld van. Achterin wordt de bal enkele keren rond gespeeld door Pepijn, Lars en Luc. De Roosendaalers denken dat er wat te halen is, zetten druk maar daar gaat de bal snel naar Baggio op het middenveld. Die geeft een mooie lange bal op Amar, breed op Roland en rustig in de goal schuiven. Groot enthousiasme na deze goal want Bastiaan had in een dolletje met Roland beloofd dat als Roland zou scoren Bastiaan op ijs zou tracteren.

  De totale productie deze dag eindig op 10 doelpunten. Als schrijver heb je in zulke wedstrijden ook nog een taak erbij heb ik gemerkt, namelijk voortdurend de vraag beantwoorden hoeveel het staat. Nu is dat op zich mij niet teveel moeite, je hebt wat over voor de mede-ouder. Jammer is dan wel dat menig ouder, dit antwoord dan eigenlijk niet vertrouwt en gelijk weer in twijfel trekt. Ik denk toch een verbeterpunt voor volgend jaar dat het vertrouwen in uw verslaggevers wat groter mag zijn (ja ja, dat moet je afdwingen hoor ik al zeggen…).

  Voor de ongelovigen onder de lezers, de doelpuntenmakers op de 9e mei, optellend tot 10 doelpunten: Justin, Jordan, Amar 3, Cody 3, Roland (gut de 9e kan ik niet meer ontcijferen in mijn boekje, de doelpuntenmaker mag zich melden!).

  Een laatste wedstrijd van deze competitie in mooie stijl afgesloten. Wat al voor de competitie verwacht was, bleek ook zo te zijn: de D2 was dit seizoen te sterk voor haar tegenstanders. We verheugen ons op de komende toernooien waar dat anders zal zijn!

  Hans Bosma