Ajax AFC JO14-1 logo

Floris Bos

Sami Bouhoudane

PSV O14 wint van koploper Ajax

Kijkende naar de stand op de ranglijst, moest het een mooie wedstrijd gaan worden afgelopen zaterdag op De Herdgang. Namelijk nummer één Ajax kwam op bezoek bij de nummer twee, PSV. Het enige verschil wat beide ploegen van elkaar scheidt, is het doelgemiddelde. Dit is in het voordeel van Ajax. Dus de eerste plaats in de competitie staat op het spel. Na een mooie en boeiende wedstrijd was het PSV dat verdiend de punten in Eindhoven hield, en zodoende de nieuwe nummer één is in de competitie. Dit wil natuurlijk nog niet zoveel zeggen na vijf gespeelde wedstrijden, maar het is wel een teken dat er progressie zit, in het team van Mourad El Idrissi.

In de derde minuut had het al raak kunnen zijn voor PSV, het is Onesime Zimuangana de vanuit een moeilijke hoek de bal tegen de binnenkant van de paal weet te krijgen. Helaas wil de bal niet het doel in, maar springt weer terug het veld in, in de handen van de Amsterdamse doelman. Maar ook Ajax had in de eerste vijf minuten al een grote kans, alleen de goede corner belandt bij de eerste paal in het zijnet. Na deze opening moeten de aanwezige toeschouwers, wachten totdat Nicolas Verkooijen binnen kan schieten, nadat Onesime de bal goed terug speelt. De bal van Nicolas mist snelheid, Hierdoor kan een Ajax verdediger de bal nog wegwerken. Weinig kansen dus in de eerste helft voor beide teams, het spel gaat op en neer van zestienmeter gebied naar zestienmeter gebied. Maar gevaarlijk worden beide teams niet.

Al had PSV dan voor rust misschien wel het betere van het spel, een tegengoal kan daar snel verandering inbrengen. Meteen na de aftrap is het dan ook Ajax dat weet te scoren. Een bal wordt bij de tweede paal binnen gefrommeld door de Ajaxcieden. Maar er had misschien daar bij die tweede paal iemand van PSV moeten staan. PSV recht de rug, en gaat door deze tegenvaller alleen maar beter spelen. In de 45e minuut is het Raf van de Riet die een corner mag gaan nemen. De bal van Raf komt precies op het hoofd van de meegekomen centrale verdediger Floris Bos. Met een goede kopstoot weet Floris de bal via de handen van de doelman tegen de touwen te werken. Na deze 1-1 is het Jordy Bawuah die een minuut later alweer de bal in het zijnet werkt. PSV blijft aandringen en op zoek naar de voorsprong. Wederom een goede voorzet van Raf in de 52e minuut, nu kopt Jordy de bal net iets te hoog, en deze belandt op het dak van het doel. In de 58e minuut is het Onesime die vrij komt aan de zijkant van het veld, hij gaat richting het doel, deze keer niet zelfzuchtig, maar geeft de bal af aan Sami Bouhoudane, die de bal rustig in het doel weet te schuiven. De verdiende voorsprong dus voor PSV. Hierna blijft PSV gaan voor een verdere voorsprong, kleine kansje levert dat nog wel op, maar met moet ook gefocust blijven op de verdediging, om Ajax niet te laten scoren uit een onverwachte tegen stoot. Maar er wordt niet meer gescoord door beide teams, dus een mooie en verdiende 2-1 overwinning voor PSV O14.