0-3
6 december, 00:00
FC Twente O16 logo
PSV O16 logo
 1. Wedstrijdverslag


  PSV was zaterdag maar voor een ding naar Amelo afgereisd: resultaat. Om de 6e plaats op de ranglijst veilig te stellen en zich daarmee te kwalificeren voor de 2e competitiehelft 'nieuwe stijl',n moesten 3 punten worden gehaald tegen FC Twente dat zich daarvoor al had geplaatst met de 2e positie op de stand.
  Hoewel het team van trainer Kristof in het belang van het resultaat voor een keer alles mochten vergeten waar het hele jaar op wordt gehamerd, speelde het ondanks de druk een prima wedstrijd. De wedstrijd kende ook een droomstart toen Robin al in de 1e minuut het team met een fantastische goal op voorsprong zette. Van ongeveer 25 meter nam hij een door de Twentse verdediging slecht verwerkte bal vol op zijn schoen die als een granaat in de rechter kruising insloeg. Een paar kansen later, nadat de Twentekeeper o.a. nog een bal uit de linker kruising had geplukt na een goede aanval van PSV, aarzelde linkerspits Bobby, die goed debuteerde in zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV, geen moment toen de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten viel en hij die hard in de rechterhoek binnen schoot. 2 Minuten voor rust besliste PSV de wedstrijd al bijna definitief uit een actie die kon meedingen naar de titel mooiste van de wedstrijd. Centrale verdediger Jordan legde met een fantastische dieptepass de bal op de stropdas van Joël die tussen 2 verdedigers in de bal op zijn borst aannam en direct uithaalde, maar zijn schot door de Twentekeeper zag gekeerd.
  Zo geweldig als de eerste helft begon, zo onfortuinlijk begon de 2e. Linksback Tijn kwam al snel na het fluitsignaal op zeer ongelukkige wijze ten val en brak daarbij zoals al snel duidelijk was zijn sleutelbeen. Toch kwam PSV de 2e helft niet echt zoals verwacht onder druk te staan, en kon Twente ook aanvallend niet echt een vuist maken. De enige echt goede kans kreeg het team in de 70e minuut toen een speler een vrije doortocht kreeg richting Youri, maar die redde uitstekend met zijn voet en zou ook verder zijn doel schoon houden. PSV maakte daarna nog de 3e goal die het bleef najagen. Na een goede actie links in de 16 legde Joël de bal prima neer voor Sekou die goed bij de 1e paal kwam ingelopen en de bal met links in de touwen schoot.
  De O16 bereikte met deze goede wedstrijd het gestelde doel voor de 1e competitiehelft, en kan met een lekker gevoel de winterstop in. Dat laatste zal wat minder gelden voor pechvogel Tijn. Team en staf wensen hem veel beterschap en een snel herstel toe, en hopen dat hij na de winterstop weer bij de groep zal kunnen aansluiten.

  '01 0-1 Robin Schoonbrood
  '27 0-2 Bobby Adekanye
  '74 0-3 Sekou Sidibe  Youri Roulaux; Abou Kone - Jordan Teze - Koen Oostenbrink - Tijn Daverveld ('45 Yasin Aalillou); Justin Lonwijk - Robin Schoonbrood - Davy van den Berg ('71 Joop Daniels); Sekou Sidibe - Joël Piroe - Bobby Adekanye.

  Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens, Bryan van Hove.

  Gele kaart:Justin Lonwijk, Joël Piroe.