Lokatie: Sportpark Goirleseweg (Willem II)
    ’80 4-3
    ‘80+ 5-3

Gele kaart: Vincent Heilmann (commentaar op de leiding); Gökhan Kardes (hands).
    Rode kaart: tegenstander

De B2 speelde zaterdag in Waalwijk een wedstrijd met 2 gezichten. Een wat vlakke eerste helft werd gevolgd door een (voor de neutrale toeschouwer) uiterst vermakelijke 2e helft waarin het spel op en naar golfde en die een bizar scoreverloop kende. Uiteindelijk trokken de gastheren de winst op basis van inzet en wedstrijdmentaliteit naar zich toe door in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en de blessuretijd nog 2x te scoren.

In de eerste helft duurde het tot de ‘25e minuut voordat PSV voor de eerste keer echt gevaarlijk werd, toen Sam Lammers een dribbel afrondde met een schot op goal. 2 minuten later kwam spits Vincent Heilmann goed door over de linkerkant, waarna hij de bal panklaar legde voor de vrijstaande Martijn Berden. Nadat die zijn eerste inzet nog gekeerd zag door de keeper rondde hij alsnog goed af toen de keeper de bal losliet, 0-1. Vincent Heilmann kreeg nog een goede mogelijkheid om kort voor de rust 0-2 te maken toen hij door Sam Lammers alleen richting het strafschopgebied werd weggestuurd en vrij baan leek te hebben maar te lang talmde bij de afronding waardoor hij alsnog een verdediger op zijn weg vond die de 0-2 verijdelde.

De 2e helft was amper een paar minuten oud toen de wedstrijd voor PSV een dramatische wending kreeg. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten wist Willem II/RKC de 0-1 om te zetten in een 3-1 voorsprong. Waar de 1-1 in de '37e minuut ontstond uit een goede individuele actie van de linkerspits die de vrij voor de goals staande spits in staat stelde om van dichtbij de gelijkmaker binnen te schieten, counterde Willem II/RKC bij de 2-1 met een aanval over slechts 3 schijven naar de goal van PSV en werd de bal bij de 2e paal onder de voeten van centrale verdediger Maarten Peijnenburg door binnen geschoten. Slechts enige minuten later vergrootten de gastheren de marge uit een penalty tot 3-1 nadat Gökhan Kardes hands maakte binnen het strafschopgebied.

Ondanks deze psychologische tik zo kort na rust hield het team van Twan Scheepers zich in de wedstrijd met de gedachte dat nog genoeg tijd resteerde om de stand om te buigen en dat zeker nog kansen zouden worden gecreëerd in de open wedstrijd. In de '60e minuut profiteerde Sam Lammers slim van de gebrekkige organisatie bij de gastheren door een vrije trap snel te nemen en invaller Youandi Renfurm ineens alleen voor de keeper te zetten. Die liet zich de kans niet ontnemen en rondde beheerst af in de korte hoek: 3-2. Binnen tien minuten stond ook de gelijkmaker op het scorenbord. Vincent Heilmann werd van achteren neergehaald toen hij het strafschopgebied binnendrong en alleen op de keeper af ging, hetgeen de waalwijkse verdediger met een rode kaart moest bekopen. Sam Lammers trapte de penalty hard op de lat, maar de ingelopen Youandi Renfurm controleerde de terugkaatsende bal koeltjes op de borst en schoot deze vervolgens snoeihard binnen, 3-3.

Met nog 10 minuten op de klok en het soreverloop in gedachten leken beide teams zich neer te leggen op een gelijkspel, hoewel spits Vincent Heilmann 2 minuten voor tijd alsnog de winnende treffer op zijn schoen leek te hebben. Vrij voor de keeper gezet na een goede actie van Martijn Berden werd zijn inzet van dichtbij echter fraai gepareerd door de doelman. Toch gebeurde in de laatste minuut het gevreesde, en soorden de gastheren alsnog de 4-3 uit een ongevaarlijke situatie. De 13-jarige van de C2 geleende keerper Mike van den Meulenhof, die vanwege blessures in de basis startte en een uitstekende wedstrijd speelde, verkeek zich op een voorzet van de zijkant waardoor hij de bal niet kon controleren en deze in het doel belandde. Niettemin kreeg PSV in de blessuretijd nog de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren toen Vincent Heilmann alleen op het waalwijkse doel af mocht gaan. Op volle snelheid miste zijn schot echter preciezie en ging over het doel. Diep in de blessuretijd maakte Willem II/RKC echter met een uitgespeelde aanval definitief een einde aan alle Eindhovense hoop, 5-3.

Mike van den Meulenhof; Dirk Abels - Maarten Peijnenburg - Gökhan Kardes (’64 Jasper van Heertum) - Ward Huijgens (’41 Emilio Prieto y Gorgosz); Sam Lammers - Philippe Rommens - Steven Bergwijn (’41 Chris Hagi); Martijn Berden - Vincent Heilmann - Arnaut Groeneveld (’51 Youandi Renfurm).

Geblesseerd: Kevin Doré