4-1
6 september, 00:00
NAC Breda C2 logo
PSV C2 logo

PSV C2 heeft in de eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie een ontluisterende 4-1 nederlaag geleden tegen een veel sterker NAC C2.

Na twee minuten was het al raak voor PSV C2 door een kadootje van de verder goed spelende keeper van NAC, die de bal na een vrije trap van Jeroen Meefout uit zijn handen en pal voor de voeten van Rai Vloet liet vallen, die dit presentje gretig uitpakte en van dichtbij voor 0-1 zorgde. Twee minuten na de openingstreffer van PSV lag de bal al achter de verbouwereerde Jeroen Meurs, door een afstandsschot dat precies over Jeroen Meurs in het PSV-doel verdween (1-1). Opvallend was dat vrijwel alle persoonlijke duels in het voordeel van de Bredanaars werden beslecht. Na een kwartier spelen werd onnodig balverlies aan PSV-zijde door NAC genadeloos afgestraft (2-1). Even veerde PSV op, maar nadat Jeroen Meefout een goede kans had gemist was het NAC dat, ondanks de straffe tegenwind, de druk op het PSV-doel opvoerde. Dankzij twee uitstekende reddingen van Jeroen Meurs bleef PSV C2 in de eerste helft een grotere achterstand bespaard.

In de tweede helft probeerde PSV met man en macht druk uit te oefenen op de NAC-defensie, wat resulteerde in twee goede kansen die helaas werden gemist. Jordy de Wijs vuurde na twintig minuten een vrije trap op de paal en hiermee was het kruit aan PSV-zijde verschoten. NAC loerde op de counter en kreeg loon naar hard werken, toen uit één van de counters koel de 3-1 werd gescoord. Hierna was het open huis bij PSV en reeg NAC de ene na de andere grote kans aan elkaar. Dat hieruit door NAC nogmaals werd gescoord was voor de vele toeschouwers al lang geen verrassing meer, waardoor de eindstand van 4-1 in het voordeel van NAC was bepaald. PSV C2 zal in de volgende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen om dit teleurstellende resultaat recht te zetten.