PSV E1 logo
Sarto E1 logo

Deze wedstrijd werd 22 november 2008 afgelast.
    PSV E1 Nog steeds zonder nederlaag.

Woensdag avond, wedstrijd in plaats van training, beide zijn leuk, maar een wedstrijd is toch nog iets leuker.
    Het kunstgrasveld was het decor van de eerste competitiewedstrijd als kampioen (E1) en ook het decor voor de toekomstige nieuwe kampioenen (E2)
    Indien zij wonnen van de tweede in de stand FC Den Bosch was ook voor hen de titel binnen.
    Zij aan zij, onnodig te vertellen dat het voor uw verslaggever een haast onmogelijke zaak was om te volgen. Want niemand wil iets missen, toch?
    Het E1 team werd door Sarto bedacht met een snoepzak, voor de reeds behaalde titel en andere kant vlaggen, toeters en bellen van E2 supporters die hongerig waren naar de titel van hun team.
    De sfeer zat er goed in.
    Maar dit vertaalde zich niet naar het veld want na 5 minuten betrapte ik mezelf erop dat ik nog steeds niets genoteerd had, maar dit zou veranderen…
    Onze Bjorn ( bekend om z’n kanonskogels ) vuurde er ééntje af maar de doelman kon tegenhouden, helaas hield hij geen rekening met de goed gevolgde Roland.
    Mijnheer Kartallozi prikte hem hoog in doel. En de 1-0 was een feit.
    En er werd gestrijd, tot bloedens toe, dat bleek uit de knie van Steven. Die was niet meer “ waterdicht “ om het zo te noemen. Maar na verzorging kon “Speedy Bosma” verder.
    Na 10 minuten stond het 2-0. Actie Huseyin, voorzet op Roland, en Roland scoorde opnieuw.
    Tot dan toe kon Sarto enkel dreigen met verre uittrappen van de doelman, maar Baggio, Luc en James stonden paraat achteraan. Arne krijgt dan de opdracht van trainer Colin om als
    doelman verder naar voor te spelen ( ter hoogte van het midden) maar is hier een beetje onzeker mee en durft zijn doel toch niet zo goed te verlaten. Op een verre uittrap van de bezoekende doelman
    wordt er achteraan wat getwijfeld en met een mooie lob gaat de bal over Arne. En de aansluitingstreffer gaat binnen. 2-1
    PSV laat Sarto in de wedstrijd komen, regelmatig balverlies, en de bezoekers ruiken hun kans.
    Maar als iets voor de rust Steven Bosma, Bjorn bediend met een mooie assist, zou de hoop voor Sarto kunnen afnemen, Bjorn knalt maar de keeper is in goede doen en redt opnieuw.
    Een schotje van Sarto gaat nog voorlangs maar echt dreigen hebben de bezoekers nog niet kunnen doen.

Ruststand 2-1.

Trainer Colin zet zijn pionnetjes nogmaals op scherp voor de tweede periode.
    Maar met een kopie van het eerste doelpunt scoort Sarto direct na de rust de gelijkmaker, weer een verre uittrap van de doelman en weer een lob over Arne. 2-2. Arne wordt er moedeloos van.
    Twee kansen, twee doelpunten. We kunnen terug opnieuw beginnen.
    Iedereen wil dan het eerstvolgende doelpunt maken en combinaties zijn haast niet meer op te merken. Dat in schril contrast met de E2 waar het met de rust 7-0 staat.
    Wervelend voetbal noemen ze dat.
    Als er dan toch nog eens iets komt dat op een combinatie lijkt is PSV meteen gevaarlijk, mooie actie van Bjorn, prima voorzet, paniekerig weggewerkt door de verdedigers maar het schot van Steven wordt weer gered door de doelman. PSV terug vertrokken?
    Een vrije trap, en Bjorn plaatst zich achter de bal, maar het leer gaat via de dwarsligger over. Pech voor Bjorn.
    De uittrappen van de doelman van Sarto blijven voor gevaar zorgen, maar Arne laat zich geen derde keer vangen en pareert nu goed op een schot van de spits.
    Op mooi samenspel Huseyin, Roland en Luc besluit Luc op de doelman. ( Wat is dat toch met die doelmannen, kunnen die niet even aan de kant gaan als wij proberen te scoren) .
    Er volgen nog pogingen van Bjorn, Huseyin en Roland maar telkens zonder resultaat. Tot James nog eens door gaat en overhoeks binnenknalt. 3-2.
    Maar het Moment Suprème komt vandaag van Baggio. Een vrije trap, de kanjer achter de bal en mama Baggio zegt “ van die afstand scoorde z’n vader vroeger ook altijd” een Déjà Vu voor
    Petra want Baggio knalde de bal er heerlijk in. 4-2. Wedstrijd gespeeld. En Baggio… hij genoot, net als zijn ploegmakkers.
    James had nog de kans op 5-2 maar weer een redding van de doelman.

Het blijft 4-2. De eindstand.

Een einde seizoenswedstrijd. Maar weer afgesloten met een overwinning. Na 25 wedstrijden 23 overwinningen en 2 gelijke spelen. Toch niet slecht dacht ik !
    Volgende woensdag laatste competitie wedstrijd van E1 op de Herdgang tegen Willem II. Om 18.30 uur.