Feyenoord C1 logo
PSV C1 logo
  1. Penalties: 3 - 4

2. Wedstrijdverslag

Na een week in Turkije gebivakkeerd te hebben voor een internationaal toernooi, stond vandaag de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Niet in het kader van de competitie, maar de halve finale voor de beker. In de competitie speelden we eerder gelijk (2-2) en drie weken geleden werd met 3-1 verloren. De laatste wedstrijd werd onder zware omstandigheden gespeeld: slecht veld en een gure, harde wind.

De omstandighedden vandaag waren beter. Zo speelden we op het hoofdveld en was er beduidend minder wind. Echter: totaal niet te vergelijken met de omstandigheden waarin we afgelopen week speelden in Antalya. Benieuwd hoe de spelers met dit alles zouden omgaan.

Ondanks dat PSV in de eerste minuten het meeste balbezit had, kwam Feyenoord in de 4e minuut al op voorsprong. Onoplettendheid achterin werd meteen afgestraft. PSV bleef de ploeg met het meeste balbezit, zonder tot echte kansen te komen. Feyenoord was gevaarlijk in de omschakeling. En na een kwartier dichtbij de 2-0 toen een Rotterdamse speler doorbrak. Mike van de Meulenhof bracht redding gelukkig. PSV kwam niet verder dan een krachteloos schot van Jaëll Hattu.

Na een lichte overtreding op Joey Konings mocht PSV net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Het was de 30e minuut en specialist Dante Rigo posteerde zich achter de bal. Met een geweldige krul schoot hij de bal in de linkerkruising. Wat een geweldig doelpunt en wat een geweldig moment zo net voor rust om de stand weer in evenwicht te brengen!!!

Na rust kreeg Feyenoord meteen twee kleine kansjes. PSV moest scherp blijven. En kwam bijna in de 42e minuut op voorsprong toen Joey Konings oog in oog kwam te staan met de Rotterdamse goalie na een dieptepass van Dante Rigo.

Een paar minuten later bracht Mike redding nadat achterin de bal bleef hangen en een Feyenoordspeler de bal voor zijn voeten kreeg en van dichtbij inschoot.
    De wedstrijd golfde op en neer. Maar echte kansen werden niet meer gecreërd. Beide ploegen leken aan te sturen op penalties. En die kwamen dan ook.

Een loterij zeggen velen. En waarin keepers uit kunnen groeien tot held. En spelers tot schlemiel. Mike was afgelopen week nog in Turkije bekroond tot keeper van het toernooi. Maar voelde zich al in de rust niet lekker. Hoe zou hij zich houden tijdens de penaltyreeks???

PSV moest al eerste een penalty nemen. En Dante schoot hem beheerst binnen. Nadat Feyenoord gelijkmaakte, was het aanvoerder Tom die achter de bal ging staan. Zijn inzet ging helaas over. Feyenoord kon dus op voorsprong komen. Maar Mike redde bekwaam. Vervolgens scoorden Lassane, Matthias en Lennerd. En iedere gelijkmakende beurt scoorde Feyenoord. Het stond dus 3-4 in de penaltyreeks en de laatste speler van Feyenoord stond klaar om de 4-4 binnen te schieten. Zijn inzet werd echter door Mike gekeerd! Waardoor PSV zich plaatste voor de bekerfinale!!!

Alweer een finaleplaats voor het team van Edwin de Wijs en Joonas Kolkka dus. Afgelopen week verloren we de eerste in Turkije van Dinamo Zagreb. Hopelijk pakken we de bekerfinale wél.

Een knap resultaat, zeker rekening houdende dat het team afgelopen week al 4 volledige wedstrijden speelde in Turkije. En lekker voor Mike dat hij vandaag beslissend is in de penaltyreeks.

De tegenstander voor de finale komt uit de nog te spelen wedstrijd tussen Ajax en Almere City.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver, Tom Scheepers (c), Lassana Faye; Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani (63' Ertem Bölükbas)