3-7
6 maart, 00:00
RPC E1 logo
PSV E1 logo

Met nog 5 wedstrijden te spelen en een voorsprong van 5 punten, komt het doel (= kampioen worden) steeds dichterbij. Vandaag stond de wedstrijd tegen RPC, de nummer 9 van de competitie, op het programma. Een ijzig koude wind zorgde voor wederom winterse omstandigheden.

Om precies 10.30 uur werd er afgetrapt aan de Aalsterweg. De bezoekers zochten direct de aanval. Deze werd door middel van een overtreding onderbroken door de thuisclub. De daaropvolgende vrije trap was een variant tussen Niels en Tijn. Het schot van Tijn kon nog net gekeerd worden door de keeper. Andere ander kant was het opletten geblazen voor de counters van RPC. Met lange ballen werden de aanvallers steeds gezocht. Zo ook in de vierde minuut, gelukkig was het Kyan die attent reageerde op zo’n lange pass en de bal goed onderschepte. Hij zette direct Jay aan het werk aan de rechterkant van het veld. Met een mooie individuele actie wist hij 2 tegenstanders van zich af te schudden. Zijn voorzet bereikte Arne bij de tweede paal en met een bekeken schot zette hij de 0-1 op het scorebord. Lang kon er niet van de voorsprong worden genoten. Wederom een lange bal bereikte de spits van RPC die zonder te aarzelen de bal achter Kyan schoot. Het was wachten tot de 17e minuut voordat de bezoekers weer gevaarlijk werden, maar het leverde ook direct weer een doelpunt op. Nu was het Niels die goed door ging aan de linkerkant van het veld, met een mooie steekbal wist hij Gregory vrij voor de doelman te zetten. Oog in oog met de keeper bleef hij ijzig kalm en scoorde de 1-2. Opnieuw was de voorsprong van korte duur. Eén minuut later mocht RPC een corner nemen, die opnieuw voor de voeten van een groen-witte viel en deze de 2-2 liet aantekenen. De bezoekers wilden met een voorsprong de rust in en op slag van rust was het een aanval die door Tijn en Sem van achteruit werd op gezet. Opnieuw werd Jay aan de rechterkant gevonden, met een afgemeten voorzet wist hij wederom Arne te vinden. Met z´n tweede doelpunt zorgde hij voor een 2-3 voorsprong. In het rustsignaal mocht RPC nog een vrije trap nemen. Een alles of niets trap bereikte weer de spits die voor de derde keer de gelijkmaker scoorde.

Het fysieke voetbal van de thuisclub had de nodige krachten gekost en in de tweede helft konden zij niets meer doen dan de bal proberen tegen te houden. Hetgeen welgeteld vier minuten lukte. Toen maakte Sem goed gebruik van de ruimte aan de rechter kant, waarna hij vervolgens Arne z´n derde goal van de wedstrijd kon laten scoren. Amper een minuut later probeerde Sem het met een fraai afstandschot. Met de nodige moeite kon de keeper de bal uit z´n goal werken. In de 38e minuut was ook hij kansloos. Na een overtreding op Niels mocht Tijn een vrije trap nemen iets buiten het doelgebied. Met veel gevoel draaide hij de bal in de kruising. De bezoekers bleven goed doordrukken. Halverwege de tweede helft veroverde Benjamin de bal had op het middenveld. Met een mooie pass vond hij z´n landgenoot Arne. Op zo´n 15 meter haalde hij verwoestend uit. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Jay was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. Het slotakkoord was voor Gregory, die na een mooie voorzet van Tijn de eindstand bepaalde op 3-7. Met een tevreden gevoel en drie punten kon er weer naar de Herdgang worden afgereisd.