13-1
6 maart, 00:00
PSV E2 logo
De Valk E1 logo

Na het gelijkspel van vorige week was vandaag De Valk de tegenstander. De oude club van “onze Joe”. Naar het schijnt stond deze vanochtend al te stuiteren om aan de wedstrijd te beginnen. Blijkbaar hadden de andere jongens dit overgenomen want PSV start de wedstrijd sterk. De Valk trekt zich al snel terug op eigen helft, waardoor de ruimtes klein worden. Toch weet PSV de vrije man steeds goed te vinden en wordt het spel telkens goed verlegd. Bij de eerste goede aanval is het dan ook prijs. Na een goede combinatie via Joey en Davy is het uiteindelijk Koen die Roland bereikt, die na een prima balcontrole de 1-0 aantekent. Een minuut later moet de keeper van de Valk met een blessure het veld verlaten en na een tussenpauze van een minuut of 4 kan de wedstrijd weer hervat worden. PSV lijkt niet uit zijn ritme en gaat verder zoals ze zijn begonnen. Zo is het al snel 2-0 nu via de linkerzijde waar via one-touch voetbal door Rico, Bryan en Koen Davy bereikt wordt, die deze aanval dan ook op waarde schat en de bal over de keeper in de lange hoek legt. Ook de 3-0 is een prachtige aanval waarbij steeds de vrije man goed gezocht wordt en Roland uiteindelijk aflegt op Davy. Vervolgens moeten we tot de 15e minuut wachten als Rico met een goede actie zijn tegenstander op de achterlijn van de eigen helft uitspeelt en vervolgens Joey vindt. Deze ziet Yassin vrijlopen die weer Joop vindt en dan is het wel kat in het bakkie 4-0. Zo zijn er net voor rust nog mogelijkheden voor Koen (kopbal over) en Joop ziet zijn inzet na een knappe actie gestopt. Ook Yassin krijgt nog een mogelijkheid, maar de bal stuit net weg.
    De tweede helft gaat PSV door waarmee ze de eerste helft zijn geëindigd. Na 2 minuten is het dan ook weer raak. In eerste instantie wordt de inzet van Roland, na een goede aanval via Joey en Joop nog gestopt. Bij de volgende aanval puntert hij de 5-0 binnen. Niet lang daarna wordt een dribbel van Joop onderbroken, echter Joey is ter plekke en schiet de 6e binnen. Nu gaat het vrij snel. Uit een hoekschop weet de kleinste van het veld (Joop) tussen de lange mensen de 7-0 binnen te koppen. Even later een knappe actie van Joop die Roland vindt die de 8-0 maakt. Bij de 9e treffer begint Davy een slalom door de verdediging waarbij hij uiteindelijk Roland vindt. Vervolgens is het de beurt aan Bryan die de bal goed opvangt, oploopt en uithaalt, datwas nr.10. Daarna is het weer Joop voor de 11e van de dag. De Valk dat dan pas voor de 2e maal voor het doel van Pepijn komt, maakt dan de eretreffer voordat PSV via Rico en Davy de einduitslag van 13-1 op het scorebord zet.
    Jongens proficiat. Goed gespeeld en een goede overwinning en een juiste revanche op vorige week.