6 februari, 00:00
UNA E1 logo
PSV E1 logo

Vandaag treedt de E1 aan tegen UNA E1, de oude club van Koen. Bij een heerlijk zonnetje en eindelijk weer eens een gevoelstemperatuur boven nul wordt er afgetrapt.
    Onze jongens zoeken zoals gewoonlijk snel de aanval. Met goed samenspel proberen ze de UNA-verdediging te passeren maar de eerste aanvallen worden goed afgeslagen. Het eerste gevaarlijke schot komt uit de 2e lijn. Tijn ziet zijn inzet net naast gaan.

UNA voetbalt goed mee en na balverlies van PSV op het middenveld volgt een snelle uitbraak, die afgerond wordt met een schot dat maar net het doel mist.
    Kyan gooit uit op Jay, deze stoomt goed op aan de rechterkant en geeft een mooie voorzet op Arne. Zijn schot wordt door de keeper van UNA goed gekeerd.
    Snel daarna krijgt UNA een corner. Deze wordt door Koen goed weggekopt. Arne krijgt de bal aan de zijlijn en weet met een mooie actie zijn man te omspelen en op doel te schieten, jammer genoeg net naast. Ook een schot van Gregory wordt door de UNA keeper naast gekeken.

Even later is het dan toch raak. De corner van Jay komt precies op maat bij Arne. Die neemt de bal ineens uit de lucht, op de slof. 0 – 1.
    Onze jongens willen snel doordrukken, en door goed storen van Gregory lijkt dat ook te lukken, maar het schot van Arne mist precisie. Een afstandsschot van Koen wordt prachtig gered door de keeper van UNA, en na een mooie passeerbeweging van Tijn, krijgt Gregory nog een kans, die ook naast gaat.

UNA laat zich echter niet onbetuigd en weet er soms gevaarlijk uit te komen. Uit een corner komt de bal voor het doel, PSV krijgt de bal niet goed weg en UNA-middenvelder Max weet met een kogelhard schot het net te vinden. 1 – 1.

PSV probeert voor rust nog op voorsprong te komen. Na een prachtig tikspelletje voor het doel tussen Jay, Arne en Gregory schiet de laatste op goal. Maar weer redt de keeper. Bij rust is het nog steeds 1 – 1.

Na rust eenzelfde beeld. PSV zoekt de aanval, maar UNA weet deze regelmatig te storen.
    Na een paar minuten in de tweede helft krijgt Arne de bal, hij legt af op Koen en deze weet met een steekpass Gregory te vinden die voor de keeper staat. Hij mist net de controle om het af te maken.

Na een overtreding krijgt PSV een vrije trap die genomen wordt door Bryan. Net naast. De keeper van UNA trapt ver uit en het schot van de spits wordt door onze verdediging tot corner verwerkt. Deze wordt scherp genomen maar Kyan weet goed redding te brengen op een inzet van dichtbij.
    Na de spelhervatting krijgt Tijn de bal, die een diepe bal geeft op Gregory. Die weet deze pass op waarde te schatten en schiet uit de draai prachtig in de verre hoek. 1 – 2.

Even later krijgt PSV weer een corner. Deze worden al de hele wedstrijd prachtig op maat gegeven door Jay. Ook nu weer weet hij het hoofd van Gregory te vinden. Zijn bal gaat helaas via de lat over.

Het spel van de tegenstander blijft ook gevaarlijk, waardoor het spannend blijft. Een mooie aanval over links via Bryan, Arne en Tijn krijgt niet wat het verdient. En UNA weet uit de spelhervatting met een paar snelle passes de spits te vinden. Gelukkig staat daar Bryan die een klasse verdedigende actie in huis heeft.

Kyan brengt de bal weer in het spel. Bryan komt op links naar voren en weet precies op tijd de pass op Arne te geven. Deze kapt zijn man uit en weet goed de mee opgekomen Koen te vinden. Deze verschalkt de UNA keeper met een afstandsschot dat prachtig in de kruising valt. 1 – 3.

Hiermee zit de wedstrijd op slot. Even later wordt er gefloten voor het einde. We hebben een tot het einde toe spannende wedstrijd gezien, die toch goed door PSV over de streep werd getrokken.