4-1
6 februari, 00:00
PSV E2 logo
Reusel Sport E1 logo

Hoewel de weersomstandigheden roet in het eten leken te gooien, kon er vandaag toch worden afgetrapt. Geen alternatief programma, maar gewoon voor de competitie. Het was wel fris maar de zon en het kunstgras zorgden ervoor dat de omstandigheden prima waren. Bij de thuisclub waren de nodige mutaties te noteren. Zo ontbraken Benjamin en Yassin door ziekte. Ook trainer Tim was niet helemaal fit maar hij was wel aanwezig. Gelukkig was Roland ook weer bereid gevonden om de open gevallen plek in te vullen. Met een aantal jongens die vorige week nog hadden deelgenomen aan het indoortoernooi in Duitsland en een aantal die hadden genoten van een vrij weekendje, kon er om klokslag 9.30 uur worden afgetrapt. De bezoekers uit Reusel namen brutaal het heft in handen en dit leidde al snel tot een doelpunt. Nadat de bal niet goed was verwerkt, wist de spits van Reusel in de 2e minuut wel raad met dit buitenkansje (0-1). Nog geen minuut later nam eerst Sem en daarna Roland het doel van Reusel onder vuur. Helaas zonder succes. Aan de andere kant was het opletten geblazen voor de counters van Reusel. Na vijf minuten drong Rico de aanvaller goed naar buiten zodat zijn schot naast het doel van Pepijn. Het spel golfde de eerste 10 minuten op en neer. Een prima onderschepping van Sem, gaf Joop een kans. Maar ook zijn schot kon maar net gekeerd worden door de keeper. Ook de volgende kans was voor Joop. Niels ging goed door op links, zijn voorzet bereikte Joop die zich mooi vrij draaide. Ook nu vond hij de doelman op z’n weg. Halverwege de eerste helft leek Reusel Sport de 0-2 te scoren. De spits ging alleen om Pepijn af, maar met een katachtige reactie wist hij de spits van het scoren af te houden. Daarna was het weer de beurt aan PSV. Eerst mocht Roland aanleggen voor een vrije trap, daarna bood Davy Sem een kans en ook een schot van Niels zorgde niet voor de gelijkmaker. Deze viel op slag van rust. Joey veroverde een corner aan de linkerkant van het veld. Davy vond Joop en met een bekeken schot wist hij de doelman te verschalken (1-1). Na rust leken de krachten van Reusel wat weg te vloeien en de thuisclub ging op jacht naar de voorsprong. Vijf minuten na rust gaf Sem zijn moeder een mooi verjaardagscadeautje. Vanaf de middenlijn nam hij in één keer de bal op zijn schoen en de bal vloog in de kruising (2-1). Vier minuten later leek Davy de wedstrijd te beslissen, maar zijn vrije trap ging rakelings over. In de 36e minuut was het dan toch raak. Joey legde een corner panklaar op het hoofd van Davy, die snoeihard binnenknikte (3-1). Het slotakkoord was voor Roland. Een mooie dropkick van Pepijn werd door hem goed aangenomen. Vervolgens draaide hij weg bij zijn directe tegenstander en van een meter of 15 haalde hij doeltreffend uit (4-1). Zo konden er weer drie punten worden bijgeschreven en blijft de titelrace open.