0-20
6 februari, 00:00
EFC E3 logo
PSV E4 logo

Vandaag stond de tweede wedstrijd van de competitie op het programma ,nadat vorige week Una met 4-1 was verslagen moest er nu afgerekend zien te worden met EFC uit Eersel. Onder het genot van een voorzichtig zonnetje en op een mooie grasmat werd er om klokslag 11 uur afgetrapt. Vanaf de eerste minuut lieten de jongens zien dat ze er vandaag erg veel zin in hadden en werd de tegenstander meteen onder druk gezet. De eerste kans van de wedstrijd was voor Mathijs die na een mooie solo de keeper op zijn weg vond even later gevolgd door Yorbe die ook net niet kon afronden. In de 8e minuut was het dan toch raak de keeper van EFC kon een schot van Mees slechts ten koste van een corner verwerken. De gevaarlijk indraaiende corner van Jochem werd door een speler van EFC in zijn eigen doel gewerkt 0-1. Gelukkig stond even later Joel K op de juiste plaats die met een fantastische ingreep de gelijkmaker voorkwam. Nadat ook de keeper van de tegenpartij een aantal goede reddingen had verricht volgde in de 13e minuut de 2-0 uit een uitstekende corner van Lars kopte Yorbe de bal snoeihard tegen de touwen. Drie minuten later was het wederom raak, via een mooie combinatie tussen Lars en Mathijs kwam de bal terecht bij Achraf die mooi binnenschoot 0-3. Een minuut later lag er weer één in het netje, uit een corner van Jochem kon Yorbe fraai de 0-4 binnenschieten. Het leek erop dat deze treffer alle overgebleven illusies van de thuisclub aan diggelen had geschoten want nu werd het toch wel erg éénrichtingsverkeer. Even later was het Niels die aan het begin stond van een aanval uit het boekje hij onderschepte een aanval en bezorgde de bal bij Mathijs die met een mooie voorzet Yorbe in stelling bracht die de keeper voor de vijfde keer kansloos liet. Opnieuw Mathijs verzorgde de assist voor de 0-6 dit keer was Achraf de doelpuntenmaker. De ruststand werd bepaald door Mathijs zelf die een mooie solo bekroonde met een doelpunt 0-7.
    Met de opdracht van trainer Mart om vooral door te gaan werd er afgetrapt voor de tweede helft. De boys gaven hier maar wat graag gehoor aan en binnen 6 minuten stonden er al dubbele cijfers op het scorebord. Uit een vrije trap poeierde Jochem eerst de 0-8 binnen om even later na een goede actie van Achraf koelbloedig ook de negende binnen te schieten. De 0-10 kwam op naam van Yorbe die na een fantastische actie netjes kon afronden. Opnieuw Yorbe stond vervolgens aan het einde van een prachtige aanval, uiterst subtiel tikte hij de 0-11 binnen na een geweldige assist van Achraf. Nog steeds was de honger naar meer goals niet gestild. Na goed terugleggen van Jochem was het, ja hoe kan het ook anders, wederom Yorbe die scoorde. Kwam tegenstander EFC er dan helemaal niet meer aan te pas, nou … eigenlijk niet nee, en kwamen ze dan al een keer over de middenlijn dan was daar telkens die ijzersterke Niels die alle aanvallende intenties zeer bekwaam om zeep hielp. Vrolijk gingen de jongens daarna weer verder met scoren, de 0-13 kwam op naam van Lars die een mooie combinatie van Mathijs en Jochem zeer beheerst binnen tikte. Nadat de verslaggever de pen van nieuwe inkt had voorzien kon er weer volop nieuwe doelpunten worden genoteerd. De 0-14 en 0-15 werden door Jochem binnengeschoten nadat eerst Mathijs en daarna Mees een mooie actie beloonde met een nog mooiere assist. Mathijs gaf na een geweldige solo langs 3á4 man ook de keeper het nakijken en kon zo de zestiende treffer binnenschieten. De 0-17 kwam van de voet van Mees die een mooie pass van Yorbe knap tegen de touwen werkte. Nog steeds was het niet gedaan met de doelpunten en konden de weer met grote getale meegereisde supporters hun handen warm klappen met het vieren van nog meer moois. Lars stuurde weer eens een aantal tegenstanders het bos in en kon zo Mees aanspelen die op zijn beurt Mathijs vrij zag staan die geen moment aarzelde en 0-18 binnenschoot. Met een geweldige pegel in de kruising maakte Yorbe er vervolgens nog 0-19 van. Het slotwoord was voor Lars die met een mooie schuiver in de hoek de eindstand op 0-20 bepaalde. Als er met zo’n inzet en samenspel gespeeld blijft worden kunnen de banden van de platte kar al zachtjes worden opgepompt, toch?