3-7
6 februari, 00:00
Baronie D1 logo
PSV D2 logo

PSV D2 heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt: de 14e van het seizoen al weer. De 3-7 in Breda tegen Baronie D1 brengt de ploeg van Twan Scheepers weer een stapje dichterbij een eventueel kampioenschap. Dat streven kreeg zaterdag een extra duwtje omdat Willem II/ RKC wederom verloor en nu letterlijk een straatlengte achter staat. Wat is er aan de hand met de ploeg die nog geen jaar geleden een echte angstgegner was?
    Eigenlijk lijkt alleen FC Den Bosch, dat zaterdag met 2-1 won van NAC, nu nog een bedreiging te vormen voor de D2. Als Den Bosch alle wedstrijden vanaf nu wint (voor Den Bosch zijn dat er 10) kan het op maximaal 56 punten uitkomen; namelijk 10 x 3 punten = 30 punten + de al vergaarde 26 punten. PSV staat nu op 42 punten en heeft dus nog 15 punten uit 7 wedstrijden nodig om één punt (57 totaal) boven Den Bosch te eindigen. Simpel gezegd mag PSV twee wedstrijden verliezen om kampioen te worden, mits Den Bosch al zijn wedstrijden wint. Zowaar geen slecht perspectief!
    Goed, terug naar zaterdag. Een nattig, zwaar veld met flarden mist. Als tegenstander een stabiele middenmoter waar eerder thuis met gemak met 9-1 van werd gewonnen. Dante Rigo was weer eens van de partij en zorgde meteen vanaf het begin voor meer aanvallende impulsen vanaf het middenveld. PSV ging furieus uit de startblokken en zette feitelijk na 37 seconden spelen de wedstrijd op slot. Een voorzet van Daan Winter vanaf de rechterflank wordt beheerst door Matthias Verreth ingetikt: 0-1.
    De 0-2 valt zeven minuten later. Na wat tegendruk van Baronie zet PSV een tegenaanval op die loopt via Dante en terecht komt bij Matthias. De scherp getrokken bal van Matthias wordt door de attent meegelopen Giovanni Nicolaas één keer getoucheerd en caramboleert over de keeper van Baronie het doel in.
    Dan zakt de wedstrijd wat in en vindt de fysiek sterke en snelle rechterspits van Baronie af en toe wat gaatjes. Gevaarlijk wordt het echter nooit. Roel van Linschoten en Koen Vos in het centrum, Ties van den Eijnde op links en Ymanuel Hurkmans op rechts zorgen ervoor dat er nauwelijks gevaarlijke momenten komen in het strafschopgebied van PSV. Wisselend zorgen Roel, Ym, Koen en Ties voor aanvallende ondersteuning in de opbouw. PSV blijft ook steeds het balbezit houden, maar is niet meer doeltreffend in de afronding. In de twintigste minuut zet Ties door op links waar een kansje uit komt voor Matthias. Twee minuten later is het wel raak als Koen uit een corner van Dante in één keer met zijn 'mindere' linkervoet de bal in de kruising jaagt: 0-3. De wedstrijd lijkt dan helemaal gelopen als nauwelijks een minuut later Daan zijn doelpuntje meepikt: 0-4. Toch laat PSV vlak voor het rustsignaal Baronie nog 'terug' in de wedstrijd komen als een vrije trap niet goed wordt verwerkt: 1-4.
    Na de rust een fel PSV, met drie in plaats van vier verdedigers en Jeroen Swinkels op de rechtsbackpositie. Al na vier minuten geeft Zohair Labyad een slimme pass door het midden naar Ertem Bölükbas die keurig de bal door de benen van de keeper in het Baronie-doel schuift: 1-5. Net als in de eerste helft sluipt er dan wat slordigheid in het spel van de D2. Er is nog een kans voor Zohair, maar even later mag Baronie op links vrij doorlopen, Aaron verschalken en inschieten. Ties haalt in eerste instantie nog wel de bal van de doellijn, maar kan niet voorkomen dat het leer alsnog wordt binnengetikt: 2-5.
    In de negentiende minuut is het Mats Grotenbreg die uit een dieptepass van Dante prima de 2-6 binnenschiet, maar nauwelijks een minuut later zorgt Baronie (wederom uit een vrije trap, van een meter of 30) voor 3-6. PSV bepaalt twee minuten later alsnog de eindstand op 3-7 als Mats na een goede combinatie met Joey Konings de bal langs de Baronie-keeper krult. In de rommelige eindfase krijgt Twan Demin nog een heerlijke mogelijkheid om een voorzet van Joey in één keer op de slof te nemen, maar hij mist de bal maar net. Mats schiet nog op de paal en uit een vrije trap van Ertem kopt Matthias in de handen van de keeper.
    Al met al een prima overwinning. De D2 gaat steeds beter samenspelen en merkt dat er in de combinatie veel meer te halen valt dan blind te gaan voor eigen victorie. Zaterdag werd er bij vlagen zeer snel en goed combinatievoetbal gespeeld en met vertrouwen kan er worden uitgekeken naar de confrontatie met Willem II/RKC.