5-1
5 december, 00:00
Fortuna Sittard O14 logo

Vandaag stond al weer de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Tegenstander was Fortuna Sittard.

PSV had in het begin van de wedstrijd moeite om een opening te vinden in de verdediging van Fortuna Sittard. In de zevende minuut had PSV de eerste kans van de wedstrijd. De keeper van de bezoekers keerde de inzet. Eén minuut later kwam een schot van PSV tegen de lat. Hiermee was de toon gezet en PSV probeerde de bezoekers verder in de verdediging te drukken. Fortuna Sittard bleef echter gemakkelijk overeind omdat het tempo van PSV te laag was. Daarbij werden de mogelijkheden die PSV creëerde slecht afgerond. Fortuna Sittard probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden maar had daarmee geen succes. Eerst in de 24e minuut lukte het PSV om een opening te vinden in de verdediging van de bezoekers. Door een steekbal van Joost kwam Jeremy vrij voor de keeper. Jeremy omspeelde de keeper en tikte de 1-0 binnen. Vier minuten later wist Joost een vrije trap van ruim 20 meter hard in de bovenhoek binnen te schieten, 2-0. In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren de bezoekers nog twee keer gevaarlijk via twee snelle uitvallen. De eerste inzet werd door Peter nog knap gehouden. Bij de tweede aanval was Peter kansloos en scoorden de bezoekers, 2-1. Dit was ook de ruststand.

PSV ging vanaf het begin van de tweede helft op zoek naar de derde treffer. PSV speelde echter slordig en wist nauwelijks mogelijkheden te creëren. Pas in de 48e minuut kon Joost na een combinatie met Jayden in de verre hoek de 3-1 scoren. Drie minuten later wist PSV een snel uitgevoerde aanval doeltreffend af te ronden nadat Jayden goed door ging over links. Hij legde de bal terug op Niek die laag inschoot 4-1. De wedstrijd was hiermee gespeeld. In het resterende gedeelte van de wedstrijd waren er nog enkele mogelijkheden voor PSV maar het vizier stond niet meer op scherp. In de blessuretijd werd Joep nog ten val gebracht in het strafschopgebied. De strafschop werd door Jayden benut, 5-1. Dit was dan ook de eindstand.

Met deze overwinning is PSV tweede geworden in deze competitie. Eerste in deze competitie is Feyenoord geworden dat alle wedstrijden heeft gewonnen. PSV gaat na de winterstop verder in de kampioenspoule.

Strijbosch, Cox, Matuta La Nkenda Nosa, De Schutter (Tielemans), Van der Burgt (Verschut), N. Munsters, Bora Deyonge, Nassoh (Braaf), Antonisse, Clabbers, J. Munsters.