1-0
5 november, 00:00
Feyenoord O13 logo

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, toch altijd een speciale wedstrijd tegen onze vrienden uit Rotterdam. Helaas vandaag 3 geblesseerde spelers, en aan hun gezichten te zien balen ze ontzettend dat ze nu juist deze wedstrijd moeten missen, het blijft toch altijd speciaal spelen tegen Feyenoord. Normaal als PSV tegen Feyenoord speelt en je komt de kleedkamer binnen, voel je de spanning al naar je toe komen, maar nee bij deze groep totaal niet, deze jongens hebben voor niemand ontzag en voelen zich de beste en hebben voor niemand angst. Een gevoel wat vaak in Eindhoven anders is!!!!!!. Wil niet zeggen dat ze geen respect hebben voor hun tegenstander, maar ze weten dat ze als ze er alles aan doen er niets te halen valt in Eindhoven. Als de w-Up begint gaan de kopjes dan ook op strak en zijn ze bezig met de wedstrijd, en met hun doel, winnen vandaag.
    Feyenoord brengt natuurlijk de bluf mee die we van ze gewend zijn, PSV een paar minuten laten wachten als die al lang klaar staan op het veld, maar daar hebben deze boys van PSV U13 allemaal sc..t aan en niet kan ze uit hun concentratie brengen. PSV begint dan ook meteen fel aan de wedstrijd, het is Shijon die stoort op een verdediger van de Rotterdammers, hierdoor krijgt Ruben de bal, deze speelt hem door naar Shijon en deze weet met een fraaie boog bal de bal in de verre hoek tegen het netje aan te krijgen 1-0, wat een begin na twee minuten een voorsprong. Na deze snelle voorsprong ontstaat er een boeiend voetbal gevecht. Dit gevecht speelt zich hoofdzakelijk af tussen 16 meter en 16 meter met heel weinig kansen, PSV een paar kleine en Feyenoord eigenlijk geen één. Maar daar wordt het duel niet minder aantrekkelijk door, er wordt vooral door PSV goed gevoetbald alleen door goed verdedigen van Feyenoord, kan men er niet door komen. Maar ook met vlagen is te zien dat er bij de Rotterdammers goede spelers rond lopen. In de laatste minuut van de 1e helft dan toch nog een hele grote kans voor Shijon, de doelman is hij al voorbij, maar hij komt net iets te ver naar buiten, zo wordt de hoek wel heel moeilijk, en de doelman is ook weer op tijd terug om het schot binnenkant paal te stoppen. Dus gaan we rusten met een 1-0 voorsprong voor PSV
    In het begin van de 2e helft laat Feyenoord zien dat men te horen heeft gekregen dat men er meer aan zal moeten doen, Feyenoord start gretiger, maar de jongens stellen snel orde op zaken, en zijn weer heer en meester op het gehele veld. Chahid heeft een grote kans maar de bal beland op de voorkant lat helaas. Zo loopt het duel langzaam tot het einde met een goed voetballend PSV, en als het even niet gaat dan strijd men voor elke meter en voor elke bal. De laatste 10 minuten gaat Feyenoord achterin 1 op 1 spelen en wil zo de gelijkmaker gaan forceren. Maar door deze tactische wissel is het PSV dat de kansen gaat krijgen. PSV heeft de laatste 10 minuten dan ook vol de druk op het Feyenoord doel, maar krijgt de bal er niet in. Misschien had PSV nog wel een penalty moeten krijgen, maar de scheidsrechter van dienst stond er wel heel ver vandaan. Al met al een mooie overwinning voor de boys van PSV U13 dat goed gevoetbald heeft, maar ook strijd en passie heeft laten zien, en duidelijk gemaakt wie de beste is. En dan gaat het natuurlijk altijd over wie er gescoord heeft, maar als je net als vandaag maar 1 keer weet te scoren, is het voorkomen van doelpunten net zo belangrijk, dus even de aandacht voor de verdediging, de laatste 8 wedstrijden al zonder tegen doelpunt, verdiend ook wel eens een compliment, en die moesten dan vandaag ook nog gewoon even 2 spelers van onder 12 inpassen in hun verdediging, Reda en Tijn deden het geweldig, mede door de steun en coaching die ze kregen van de rest van de verdediging. Maar ook deze mannen geven elke week niets en dan ook echt helemaal niets weg. Volgende week komt MVV op bezoek en zal er weer met dezelfde passie en strijd gevochten moeten gaan worden voor de punten, maar dat is aan deze groep wel toevertrouwd. Ze weten allemaal dat ze hard moeten blijven werken om te slagen, maar dat komt zeker goed.