1-1
5 november, 00:00
PEC Zwolle O14 logo

Vanaf het begin van de wedstrijd zette PEC Zwolle PSV onder druk. Dit leverde PEC al direct enkele mogelijkheden op om te scoren. In de achtste minuut hield Jules PSV op de been met een goede redding. Drie minuten later had PEC een meer dan uitstekende kans om de score te openen maar de bal werd net naast geschoten. PSV had het lastig en kwam amper aan voetballen toe. In de 12e minuut kreeg PSV de eerste kans van de wedstrijd maar de keeper redde de inzet van Mohamed. Eén minuut later kwam PEC dan toch op voorsprong. Na een diepe bal op de spits van PEC speelde hij de verdediging van PSV uit en schoot de 1-0 binnen. PEC ging daarna onverminderd door. PSV had weinig in te brengen en moest in deze fase van de wedstrijd proberen de schade te beperken. In de 15 e minuut had PEC wederom een mogelijkheid om te scoren. Een corner van de thuisclub werd door een PEC-speler ingetikt. De bal werd door een PSV-speler weggewerkt maar de spelers van PEC claimden een doelpunt. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Wellicht dat de beelden uitsluitsel geven of de bal over de doellijn is geweest. Zo gebeurde er van alles in deze wedstrijd. PSV had echter geen grip op de wedstrijd. De thuisclub was feller en gooide meer energie in de wedstrijd. In de laatste 10 minuten van de eerste helft nam PEC iets gas terug waardoor PSV onder de druk vandaan kon komen. Verder dan een schot dat net naast ging, kwam PSV niet. Met een 1-0 stand gingen beide teams rustten. Met deze ruststand mocht PSV zich het meest gelukkig prijzen. PEC zal over deze ruststand ontevreden zijn geweest omdat zij in de eerste helft hebben verzuimd om verder afstand te nemen.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. PSV begon strijdvaardig aan de tweede helft en nam direct het initiatief. PEC had veel kleine overtredingen nodig om PSV af te stoppen. PSV wist echter het overwicht niet uit te drukken in kansen. De beste kans was halverwege de tweede helft voor de thuisclub. Een speler van PEC kwam alleen voor de keeper, hij omspeelde Kevin maar hij treuzelde te lang waardoor een PSV-speler de bal van de doellijn kon halen. Hiermee verzuimde hij de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker maar door het gehaaste spel kwamen veel passes niet aan. Drie minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker. Een voorzet van Mylian kwam uiteindelijk bij Martijn terecht. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de 1-1 binnen. In blessuretijd hadden beide teams nog een kans om te scoren. Mylan trof zelfs het doel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan. Een overwinning voor PSV zou ook te veel van het goede zijn geweest.

In de eerste helft was de thuisclub veruit de bovenliggende partij. Zij verzuimden echter dit overwicht uit te drukken in doelpunten. In de tweede helft deed PSV iets terug. Met een doelpunt vlak voor tijd kon PSV toch nog één punt mee naar Eindhoven nemen.

Jules Janssen (36’ Kevin Gadellaa), Joep van den Berk (36’ D’Leanu Arts), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (51’ Martijn Zuijderwijk), Deveron Fonville, Cel Teunen (36’ Nassim Achenteh), Ruben de Mol, Mylian Jimenez, Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch (58’ Dyon Dorenbosch), Mohamed Nassoh.